Programma Filmhuis Purmerend

Cultuur
Presque.
Presque. (Foto: aangeleverd)

Programma Filmhuis laatste week maart. 

Vrijdag- 24 en dinsdagavond 28 maart: Presque.

Presque – Bernard Campan / Alexandre Jollien, F/CH, 2021, 92.

De scherpzinnige Igor heeft een lichamelijke beperking. Hij woont zelfstandig en bezorgt op zijn driewieler biologische groenten. De rest van zijn tijd brengt hij door met het lezen van filosofische boeken. Louis is in de stad Lausanne directeur van een begrafenisonderneming. Als verstokte vrijgezel wijdt hij zich op zijn 58e volledig aan zijn beroep en kan zich er niet toe zetten met pensioen te gaan. Door een ongeluk kruisen de paden van de twee elkaar. Igor wint al snel het vertrouwen van de altijd geïrriteerde en gestreste Louis en spreekt de wens uit om vrienden met hem te worden. Als Louis het lichaam van een oude vrouw naar het zuiden van Frankrijk moet brengen, volgt een bijzondere roadtrip met een lijkwagen. Het wordt een leerzame tocht waarbij de mannen zich realiseren dat ze toch niet zo verschillend zijn als ze hadden gedacht.

Zaterdag 25 en dinsdagmiddag 28 maart: Blind ambition.

Blind ambition – Robert Coe / Warwick Ross, Australië, 2021, 96’.

Hartverwarmende en inspirerende documentaire over vier Zimbabwaanse vluchtelingen die als eerste team van Zimbabwe deelnemen aan The World Wine Blind Tasting Champions, Nadat ze hun thuisland hebben verlaten voor een beter leven elders, komen ze na veel omzwervingen terecht in Zuid-Afrika. Daar krijgen ze een baan in restaurants en leren ze de fijne kneepjes van het wijnvak kennen. Wanneer ze elkaar vervolgens ontmoeten, worden ze aangemoedigd om mee te doen aan de prestigieuze wijnproefwedstrijd in Frankrijk. ‘Blind ambition’ volgt hun ambitieuze pad naar de wedstrijd waar ze twaalf verschillende wijnen blind moeten proeven en het land, de wijnmakerij en het oogstjaar moeten raden. Als toeschouwer wíl je gewoon dat ze nummer 1 worden want de documentairemakers nemen alle tijd om je voor deze sympathieke underdogs te winnen, ook als de film er niet in slaagt om alle kanten van hun verhaal even bevredigend te belichten.

Filmhuis Purmerend: ‘t Stamhuis, Kerkstraat 11 te Purmerend.

De avondvoorstelling begint om 20.00 uur, de middagvoorstelling om 13.30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden € 6,00). Neem uw reserveringsbewijs mee, digitaal of op papier, de code die erop staat wordt gescand.

Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films die er gedraaid worden.

Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl.

Blind Ambition. (Foto: aangeleverd)