Bijna weer tijd voor Muziek aan de Middenweg in Middenbeemster

Cultuur
Voorzitter Henny Lakeman en secretaris Nelleke Ordeman kunnen de spandoeken ophangen..
Voorzitter Henny Lakeman en secretaris Nelleke Ordeman kunnen de spandoeken ophangen.. (Foto: aangeleverd)

MIDDENBEEMSTER - Nog even en dan is het alweer zover. Op zondag 20 augustus klinkt er muziek langs de Middenweg in de Middenbeemster. Bij veel particuliere deelnemers die hun huis, tuin of schuur beschikbaar stellen en bij de openbare gelegenheden en horeca die deze dag hun deuren wagenwijd open zetten, zal een heerlijke afwisselende mix aan muzikanten en muziekstijlen te beluisteren en te beleven zijn. Er is ruimte voor oude bekenden, maar ook voor nieuwe startende bandjes en jong talent.

Blues, jazz, Americana, kleinkunst, chanti, à capella, rock en meer

Ook dit jaar is er weer gezorgd voor een hele mooie opening. Twee mooie en bijzondere Beemster dames zullen het podium bij Café de Oude Munt om 11:00 uur betreden. Jong talent Anna Geerse, die momenteel hard werkt aan een carrière in de muziek en toneel, bijt het spits af. Zij zal de opmaat geven naar het slotstuk van niet minder dan Leoni Jansen waarbij het prachtige tot de verbeelding sprekende lied, “Klaverveld” natuurlijk niet mag ontbreken. De organisatie vindt het heel bijzonder dat zij deze twee Beemsterlingen, de een aan het begin van haar carrière, de ander middenin een geweldige carrière, mag ontvangen. Dit zal tevens het startsein zijn waarmee het festival om 12:00 uur van start kan gaan.

Tekst loopt door onder afbeelding


A few Dutch and a Welshman sluiten het muziekevenement af. (Foto: aangeleverd)

Prachtige dansvoorstelling

Eveneens heel bijzonder is dat dit jaar de nieuwe voorstelling “Nexus” van De Dansonderneming op deze dag in première gaat en de liefhebbers van dans dit kunnen meemaken. Elk jaar staat De Dansonderneming onder leiding van Nanska van Laar op het programma en brengen zij een prachtige dansvoorstelling speciaal gemaakt voor een unieke locatie bij Evert Konijn en Ans Poel aan Middenweg 56. Zoals de bezoekers van Muziek aan de Middenweg gewend zijn komt er een grote variatie aan muziek voorbij, maar ook de bijzondere locaties en hun gastvrije bewoners en ontmoetingen onder de bezoekers maken van dit festival een totale beleving. Laat u verrassen met Jazz, blues, Americana, kleinkunst, chanti, à capella, rock en meer en beleef het mee! Op het programma staan namen als een kindervoorstelling van Pip en Pelle, Sunnymoon, Son of a Witch, Westone, Ilse en Michel, Niels van der Gulik, Quatre Vins, VanDagen, Adamsings, Marcel Kapteijn & The Raindogs en nog veel meer.

Tekst loopt door onder afbeelding


De Dansonderneming. (Foto: Jauwk Ras)

Stevige afsluiter

Na een dag genieten van een keur aan muzikale smaken zal het festival rond 17.15 uur, wederom bij de Oude Munt, worden afgesloten met “A Few Dutch and A Welshman” met jaren 60,70 en begin 80 rockmuziek. Zij zullen stevig, lekker ruig en dansbaar het festival afsluiten.

Programma

Het volledige programma zal in De Binnendijks verschijnen en is vanaf 8 augustus te vinden op www.muziekaandemiddenweg.nl