Bosbaden in Bibliotheek Purmerend

Cultuur
Bosbaden geeft ruimte om te dromen.
Bosbaden geeft ruimte om te dromen. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Bosbaden of Shinrin-Yoku zoals de Japanners het noemen, kent slechts één geheim: je brein ruimte geven om te dromen. De Bibliotheek Purmerend brengt Japan een beetje dichterbij met de workshop Bosbaden op vrijdag 22 maart. Bibliotheekdirecteur en Japan-kenner Norbèrt van Halderen neemt je met veel kennis en passie mee in het gedachtegoed van het Bosbaden zodat je voor altijd op een andere manier het bos zult ervaren, maar ook de Bibliotheek. 

De parallel tussen de Bibliotheek en het bos is verbluffend. Net als in het bos tussen de bomen kun je in de bieb ontstressen te midden van boeken. Een belangrijk onderdeel van bosbaden is regelmatig een boswandeling te maken in speciaal daarvoor aangewezen bossen. “Ook door in de Bibliotheek te komen, er te zijn, mooie boeken vast te houden, het papier te voelen en al die kasten met boeken te zien, kun je een weldadige rust ervaren” aldus van Halderen. 

Bosbaden – vrijdag 22 maart - 11.00 – 12.00 uur – Bibliotheek Purmerend (Waterlandlaan 40). Meedoen € 2,50 voor leden en € 5,00 voor niet-leden. 

Aanmelden via www.bibliotheekwaterland.nl/agenda


Norbèrt van Halderen neemt je mee in de kunst van het bosbaden. (Foto: Els Broers)