Boer & Ambacht markt zaterdag 30 maart in veemarkthal de Baanstee

Duurzaamheid
Felicia Konings (links) en Roos Klaver hopen de Boer & Ambacht markt dit jaar vier keer te organiseren.
Felicia Konings (links) en Roos Klaver hopen de Boer & Ambacht markt dit jaar vier keer te organiseren. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Zaterdag 30 maart vindt de eerste van een serie van vier Boer & Ambacht markten plaats in de hal waar normaal gesproken de veemarkt wordt gehouden, Volume 132A op industrieterrein de Baanstee. De markt begint om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen rechtstreeks kopen van de boer en makers van puur ambachtelijke producten.

Felicia Konings en Roos Klaver hebben het initiatief genomen om de markt juist op deze locatie van de grond te tillen. “We vinden dat de veemarkt wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Zowel de vader van Roos als mijn vader zitten in de stichting die de veemarkten organiseert. Niet dat er zaterdag dieren in de hal aanwezig zijn, maar dan hebben bezoekers wel een idee waar de veemarkt wordt gehouden”, legt Felicia Konings uit.

Tekst gaat verder onder de foto


Bananenbrood van Clay is ook te proeven en te koop op de eerste Boer & Ambacht markt. (Foto: aangeleverd)

Op de Boer & Ambacht markt van zaterdag hebben ongeveer 28 kraamhouders een plekje weten te bemachtigen. Onder hen veel boeren uit Noord-Holland die hun producten rechtstreeks aan de bezoekers verkopen. Onder de aanwezige kraamhouders ook Clays bananenbrood uit Purmerend. Eigenaar Clemens krijgt steeds meer bekendheid met zijn specifieke broodsoorten. 

Felicia Konings en Roos Klaver hopen dat ze de volgende drie markten, op 29 juni, 28 september en 21 december, ook in de veemarkthal in de Baanstee kunnen organiseren. Felicia: “Dat hangt af of we een vergunning krijgen. De gemeente Purmerend heeft het liefst dat we de markt op de Koemarkt organiseren, maar vanuit onze liefde voor het boerenbedrijf en om de locatie waar de veemarkt wordt gehouden iets meer in de picture te zetten.”

Volgens het organiserende duo zijn de reacties op de Boer & Ambacht markt overweldigend. “Dat hadden we vooraf niet durven dromen.”