Sport’in festival dé gelegenheid om allerlei sporten te ‘proeven’

Nieuws
Het opkomende Ludosport is leuk en dynamisch.
Het opkomende Ludosport is leuk en dynamisch. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND/BEEMSTER - 27 sportaanbieders die in totaal zo’n 106 activiteiten aanbieden waar sportliefhebbers gratis aan mee kunnen doen. Dat zijn de ingrediënten van het derde Sport’in sportfestival, van zaterdag 17 tot en met zondag 25 juni op verschillende locaties in Purmerend en Beemster. De spreekwoordelijke aftrap is op zaterdag 17 juni in het Makado. In het winkelcentrum in Wheermolen vindt die dag van 10.00 tot 17.00 uur de sportbeurs plaats. Diverse sportaanbieders laten middels demonstraties zien wat hun sport inhoudt. 

Van 17 tot en met 25 juni op allerlei locaties in Purmerend en Beemster

Het Sport’in sportfestival, destijds ontstaan vanuit het Lokaal Sportakkoord, is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met het ruime aanbod van sporten in de gemeente Purmerend. Onderschrijven ook Peter Bus en Luuk Minnaar, beiden verenigingsondersteuner bij Spurd. Het sportbedrijf biedt tijdens de beurs en het festival ondersteuning waar dat mogelijk en wenselijk is. “We organiseren het niet, het moeten in alle gevallen activiteiten van de verenigingen zelf zijn. Dat doen ze met veel enthousiasme, want alles wordt uit de kast gehaald”, vertelt Peter Bus. 

“Het belangrijkste doel van de sportbeurs als het festival in zijn totaliteit is dat mensen heel vrijblijvend kunnen kijken wat voor hen een passende sport is. En het maakt het nog leuker om de sport of sporten zelf te ervaren. Het aanbod is heel breed en op alle leeftijden van toepassing; van de jongste jeugd van zeg maar 2 jaar tot ouderen van pakweg 80 plus”, voegt Luuk Minnaar eraan toe.

Bewust voor de zomer

Dit jaar is bewust gekozen om de beurs en het festival voor de zomer te organiseren. Peter Bus: “We denken dat mensen toch in deze periode een beslissing nemen over welke sport ze na de vakantie graag willen doen. We zullen bij de evaluatie van deze editie zien of die keuze de juiste is gebleken.”

Deelnemende sportclubs aan de sportbeurs op 17 juni in het Makado zijn:

Bridgeclub Purmerend, Flying Petrels, Folklore Dansgroep Purmerend, RZC De Watertrappers, SV Kodokan, Taekwondo Center Purmerend, Tafeltennisverveniging Nootweer en Wellness Profi Center.

Ludosport leuk en dynamisch

Kijkend naar het ruime en gevarieerde aanbod van het Sport’in festival zien Peter Bus en Luuk Minnaar de nodige pareltjes in het programma. Waaronder het gestaag opkomende Ludosport, geïnspireerd op lightsaber-gevechten. Het is een dynamische en leuke sport voor jong en oud. Op zondag 18 juni vanaf 10.00 uur wordt het Nederlands Kampioenschap in sporthal De Vaart in Purmerend gehouden. Het NK duurt tot het begin van de middag, daarna is het voor liefhebbers mogelijk omclinics Ludosport te volgen en aan andere activiteiten deel te nemen. Wie anders dan wethouder Mario Hegger opent tijdens het NK officieel het Sport’in Festival.  

Een ander mooi voorbeeld is het 5x5 voetbaltoernooi en het 6x6 volleybaltoernooi voor organisaties en bedrijven op vrijdag 23 juni van 18.00 tot 21.00 uur op de velden van FC Purmerend in Weidevenne. Met als doel om elkaar op een sportieve manier te leren kennen. 

Mixed Hockeyvereniging Purmerend doet voor de eerste keer aan het festival mee. De club organiseert op donderdag 21 juni van 16.30 tot 17.30 uur een gratis training op sportpark de Munnik, Flevostraat 253 in Purmerend. Het advies is om je vriendje of vriendinnetje mee te nemen .

Gymmen als vroeger

Bij Gymmen Als Vroeger worden iedere week verschillende sporten en spellen gehouden om je fit en gezond te houden en te voelen. Deelnemers herbeleven de leukste herinneringen aan de gymlessen van vroeger en wisselen dit af met de spellen van nu. Kom op woensdag 21 juni van 20.00 tot 21.00 naar het sportveld aan de Port Saidweg.

In Beemster doen Fitness De Kloek, Tennisschool De Kloek en tennisvereniging LTC Beemstar mee aan het sportfestival. Zij organiseren clinics, rondleidingen en trainingen.

Bokskampioenschap

De afsluiting van het derde Sport’in festival vindt op zondag 24 juni plaats in sporthal De Beuk plaats. Vanaf 19.30 uur organiseert boksclub Fightclub (Welness Profi Center) in samenwerking met de Nederlandse Boksbond het Noord Nederlands Kampioenschap Boksen.  

Voor het complete overzicht klik op https://spurd.nl/aanbod/sportin/

Als afsluiting van het festival wordt op 24 juni in De Beuk het Noord Nederlands kampioenschap boksen gehouden.