Brugklassers Da Vinci College zetten zich in voor stichting Masechaba

Nieuws
In de aula werden onder andere dansjes opgevoerd die in de lessen lichamelijke opvoeding waren voorbereid.
In de aula werden onder andere dansjes opgevoerd die in de lessen lichamelijke opvoeding waren voorbereid. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - De brugklasleerlingen van het Da Vinci College hebben zich op donderdag 21 maart ingespannen om geld bijeen te vergaren voor de stichting Masechaba. Vele ouders, opa’s, oma’s, leerlingen uit de eerste klas, mentoren, en docenten hebben gezien hoe de eerste klas scholieren zich deze avond in het zweet hebben gewerkt voor het goede doel. De stichting Masechaba heeft in Zuid-Afrika een centrum voor dagopvang voor kinderen die AIDS hebben en wiens beide ouders aan deze ziekte gestorven zijn. Oprichter van de stichting is Bert Koopman. 

Zeer succesvolle avond eindigt met bekendmaking van totaalbedrag van € 1263,75

Het hele schooljaar zijn leerlingen bezig geweest met de voorbereidingen voor deze avond. Zo is door Bert Koopman van de stichting Masechaba informatie gegeven en een filmpje vertoond aan alle leerlingen uit de brugklas. Er waren gedichten te bewonderen die gemaakt zijn tijdens de lessen Nederlands met bijhorende verkiezing voor het beste gedicht en in de lessen Kunst en Beeldende Vorming zijn leerlingen bezig geweest met de opdracht ‘Culturele Patronen’. Tijdens de lessen Burgerschapsvorming is er voorlichting gegeven over ‘vooroordelen, identiteit en discriminatie’ onder begeleiding van Bureau DiscriminatieZaken en zijn er PodCasts gemaakt.  De 

Posters en podcasts

Leerlingen presenteerden de posters en PodCasts aan de ouders. Tijdens de muzieklessen zijn er liedjes ingestudeerd die in het theater ten gehore zijn gebracht. Tevens werd een ritmeopdracht gepresenteerd. In de aula werden er dansjes opgevoerd die in de lessen lichamelijke opvoeding waren voorbereid. 

Verkoop van taarten en ander etenswaar

De leerlingen uit de eerste klas hadden voor deze avond thuis zoete en hartige taarten en ander etenswaar meegenomen voor de verkoop in de aula waarbij de opbrengst bestemd was voor het goede doel. Ook stonden er kraampjes waar men informatie kon verkrijgen over de stichting Masechaba en Bureau DiscriminatieZaken.

Op de site www.masechaba.nl  is meer informatie over de stichting Masechaba te vinden. De avond was zeer succesvol. Er is een bedrag van € 1263,75 opgehaald.