Bingo bij Kriti voor woonproject brengt 3.000 euro op

Nieuws
De acties bij Kriti leverde een bedrag op van 3.000 euro. Fien houdt de broodplank vast waarop het bedrag staat ingegraveerd
De acties bij Kriti leverde een bedrag op van 3.000 euro. Fien houdt de broodplank vast waarop het bedrag staat ingegraveerd (Foto: aangeleverd)

PURMEREND/URSEM - De benefietbingo die Erol Savur van restaurant en tapasbar Kriti heeft georganiseerd voor het woonproject ‘Wonen Bij Anders’ heeft 3.000 euro opgeleverd. Fien Pels (19), een van de bewoners van het toekomstige project kreeg het bedrag dezer dagen symbolisch overhandigd. Fien neemt te zijner tijd - met nog tien andere jongvolwassenen met een beperking- haar intrek in het unieke woonproject ‘Wonen Bij Anders’, dat tot stand komt in het tussen Alkmaar en Hoorn gelegen Ursem. Het bewijst dat Savur en zijn collega’s bij Kriti niet alleen bezig zijn met het steunen van lokale projecten, maar zich ook scharen achter projecten verder weg.

Weet je het nog, Fien, haar ouders en broer Luuk eten zo nu en dan bij Kriti en na verloop van tijd ontstond een band tussen het gezin en Erol Savur. Langzaam maar zeker ontstond het idee om bingo in combinatie met eten te organiseren. Deelnemers aan de bingo waren in de gelegenheid om tussen de bingo door een hapje te eten.  

‘Wonen Bij Anders’ biedt ruimte aan jongvolwassenen vanuit een brede regio. De plannen voor een dergelijk woonproject kwamen zeven jaar geleden voor het eerst op tafel. Om het te bekostigen moet er veel geld binnen komen. Er zijn al tal van activiteiten geweest om geld te genereren. Alle bewoners van ‘Wonen Bij Anders’ dragen straks financieel bij vanuit de Wajong-uitkering. 

De opbrengst van 3.000 euro van de bingo bij Kriti kwam als geroepen.