Cobie Wismeier-Wortel is 100 jaar geworden

Nieuws
Eeuwelinge Cobie Wismeier-Wortel geflankeerd door zoon Martin en burgemeester Ellen van Selm.
Eeuwelinge Cobie Wismeier-Wortel geflankeerd door zoon Martin en burgemeester Ellen van Selm. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Burgemeester Ellen van Selm bracht vandaag, woensdag 27 maart in Zorgcirkel Jaap van Praag een felicitatiebezoek aan mevrouw Cobie Wismeier-Wortel ter gelegenheid van haar 100ste verjaardag.

Cobie Wismeier-Wortel is op 24 maart 1924 geboren in Amsterdam als vierde kind uit een gezin van 9 kinderen. Na de oorlog heeft Cobie een paar jaar bij de familie Meijer in Wervershoof gewoond om aan te sterken. Met Han Meijer, de zoon van de familie en oud-burgemeester van Wervershoof, bleef Cobie de jaren daarna in contact. In 1953 is Cobie getrouwd met Herman Wismeier. Ze kregen samen 5 kinderen, 4 jongens en 1 meisje. Inmiddels zijn er 10 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen. 

Samen met haar echtgenoot woonde Cobie eerst in Amsterdam. Vervolgens verhuisden ze naar Zaandam, dicht bij haar dochter en schoonzoon. Daarna zijn ze weer terug verhuisd naar Amsterdam Geuzenveld. Uiteindelijk is Cobie in 2018 naar Purmerend gekomen. Eerst in een aanleunwoning op het Rietgorsplein en later in het Jaap van Praaghuis. Hier woont ze nog steeds, het bevalt haar uitstekend.

Cobie heeft vroeger bij Singer (naaimachinemaatschappij) in Amsterdam gewerkt, eerst op de administratie en later in de winkel als verkoopster. Na het huwelijk is ze gestopt met werken en heeft ze voltijd de zorg voor de kinderen en het huishouden op zich genomen.

De kersverse eeuwelinge kijkt dolgraag naar de shows van André Rieu. Ook houdt ze erg van voetbal. Vooral Ajax en het Nederlands Elftal zijn haar favorieten. Verder vult Cobie haar tijd met het lezen van de bekende roddelblaadjes.

Cobie viert haar 100ste verjaardag samen met haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen in het restaurant van Jaap van Praag. De dochter van Cobie komt samen met haar gezin vanuit Australië naar Purmerend om de verjaardag van haar moeder te kunnen vieren. In het Jaap van Praag eten ze samen een gebakje onder het genot van een kopje koffie en thee. Ook lunchen en dineren ze hier samen. Speciaal voor deze gelegenheid maakt de Griekse medewerker Christos, die al jaren in het Jaap van Praag werkt, een authentieke moussaka.