Dirk en Rina Geldhoff 65 jaar getrouwd

Nieuws
Het briljanten echtpaar met de twee dochters. Naast Rina staat Bertie, geheel rechts Rina. Links loco-burgemeester Natalie Saaf.
Het briljanten echtpaar met de twee dochters. Naast Rina staat Bertie, geheel rechts Rina. Links loco-burgemeester Natalie Saaf. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Een dag na de officiële viering van hun 65-jarig (briljanten) huwelijk werden Dirk Geldhoff en Rina Geldhoff-Bertelkamp bezocht door loco-burgemeester Natalie Saaf. 

Het echtpaar heeft elkaar leren op de kermis in de Jordaan in Amsterdam. Dirk was daar met een vriend en Rina met een vriendin. Vanaf dat moment was het gelijk ‘aan’ tussen de twee. En dat bleef het. Na hun huwelijk hebben Dirk en Rina in Amsterdam gewoond. Eerst op de plek van de Nederlandse Bank en later in Oud-West. Ze kregen 2 dochters. Nadat beide dochters verhuisden naar Purmerend, zijn Dirk en Rina hen achterna gegaan. Ze wonen hier inmiddels al 32 jaar.

Dirk heeft veel verschillende beroepen gehad. Met zijn vader werkte hij nog aan de spoorrails. Voordat hij met pensioen ging was hij verhuizer, dat ging toen nog met touw en blok. Rina heeft in haar jonge jaren een opleiding tot diamantsnijder gevolgd bij de bekende diamantair Van Moppes. Daarna heeft ze dit vak onder andere uitgeoefend in de showroom bij Van Amstel Diamant.

Dirk heeft vroeger gehandbald en hield er erg van om met een vriend te vissen. Rina was handballeidster bij dezelfde club als Dirk. Samen zingen ze tegenwoordig in het buurthuis in een ouderenkoor. Ook gaan ze wel eens mee met uitjes van De Zonnebloem.

Het echtpaar heeft 2 dochters die beiden 2 kinderen hebben. Inmiddels hebben ze ook achterkleinkinderen.