Filmhuis Purmerend start crowdfundingsactie voor nieuwe tribune

Nieuws
Het is de bedoeling dat de tribune de gebruikelijke opstelling wordt.
Het is de bedoeling dat de tribune de gebruikelijke opstelling wordt. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Filmhuis Purmerend maakt sinds september 1989 gebruik van een gedeelde zaal in het Stamhuis aan de Kerkstraat (naast de Purmaryn). Zij wil een nieuwe tribune aanschaffen die meer gemak en comfort oplevert voor zowel de bezoekers als de vrijwillige medewerkers. Filmhuis Purmerend doet graag een beroep op jou om ons te helpen, en is een crowdfundingsactie gestart. De gemeente steunt het plan van Filmhuis Purmerend al met een royale subsidie van 30.000 euro en er is ook al een toezegging van de Rabobank voor 5.500 euro. Rest nog een bijeen te brengen bedrag van 65.000 euro. 

Hoe kun je helpen?

Jij kunt aan Filmhuis Purmerend één of meer donaties over maken. Elk bedrag, hoog of laag, is van harte welkom. Maar bij bedragen vanaf 50 euro biedt het filmhuis jou een aantal mogelijkheden, waarbij de Belastingdienst jou en het Filmhuis een handje kan helpen. Het Filmhuis zamelt natuurlijk het liefst zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld in, zodat ze de tribune al in de zomer van 2024 kan laten installeren. Jouw giften spreidt Filmhuis Purmerend echter uit over een periode van vijf jaar, want in dat geval kun jij jouw giften volledig, zonder drempel, aftrekken van de inkomstenbelasting. En omdat Filmhuis Purmerend een culturele instelling is met ANBI-status, verhoogt de fiscus uw af te trekken bedrag nog eens met 25 procent.

Wat doet Filmhuis met jouw donatie?

Filmhuis Purmerend gaat een moderne, elektrisch aangedreven telescopische tribune aanschaffen die geopend en gesloten wordt door één persoon, door middel van een handbediening. Dit in tegenstelling tot de huidige methode waar gebruik wordt gemaakt van een tribune die handmatig telkens opnieuw opgebouwd en afgebroken moet worden en gevuld met stoelen (bij meer dan 50 bezoekers). Dit is een flinke klus en vraagt de hulp van meerdere vrijwilligers.

De bedoeling is dat de tribune de gebruikelijke opstelling wordt en dat er alleen bij een verwachte grote opkomst extra stoelen in de zaal zullen worden geplaatst. Het zicht op het filmdoek gaat er dus op vooruit, omdat er gebruik wordt gemaakt van de tribune. De tribune is voorzien van 56 vaste stoelen en 25 stoelen op het balkon. Voor de zaal zullen nog 40 extra nieuwe stoelen worden aangeschaft. Alle stoelen zullen een beter zitcomfort bieden dan de huidige stoelen.

Filmhuis Purmerend hoopt van harte op veel steun. Meer informatie vindt je onder het kopje ‘Tribune’ op onze website www.filmhuispurmerend.nl