Tetra speelt `Dames van de Beethovenstraat`

Nieuws

PURMEREND - Theatergroep Tetra speelt op 6, 7 en 8 mei de voorstelling ‘Dames van de Beethovenstraat”, geschreven door Wanda Reisel en naar een idee van Saskia Huybrechtse. De voorstelling vindt plaats in het Stamhuis in Purmerend.
Lotte woont al meer dan zeventig jaar in de Beethovenbuurt. Zij is met haar vriendinnen naar het Hilton Hotel gekomen om de aanstaande trouwerij van haar achterkleindochter Valentina voor te bereiden. Voor Lotte is dit een heel belangrijke gebeurtenis. In het oorlogsjaar 1942 verdween Max, Lotte’s grote liefde, op de dag van hun bruiloft. En waarom heeft ze haar prachtige trouwschoenen nooit meer teruggezien? Deze geschiedenis verbergt een pijnlijk geheim. Lotte’s hartsvriendin Irma, de extravagante 'Koningin van de Beethovenstraat’, blijkt hier meer van te weten, veel meer…De deftige Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid dankt haar status en sfeer vooral aan de flamboyante dames, veelal van Duits-Joodse afkomst, die begin jaren dertig hun land ontvluchtten en neerstreken in de Beethovenbuurt. Dames van de Beethovenstraat is een scherpe, muzikale tragikomedie. Een bonte aaneenschakeling van anekdotes, schlagers, variété en openhartige ontboezemingen. Onder alles borrelt humor, vriendschap en een onverwoestbare overlevingsdrift. Tetra, bestaande uit Tonny van der Veen, Ellen de Koning en Truus Appelman is voor deze voorstelling uitgebreid met gastspeelsters Jo Bakker en Marga Renton. Zij worden ter zijde gestaan door pianist Hans Hennes. De regie is in handen van Servaes Nelissen.
De voorstellingen vinden plaats in het Stamhuis, Kerkstraat 11 te Purmerend op zaterdag 6, zondag 7 en maandag 8 mei a.s. om 20.30 uur. Zondag 7 mei is er ook een middagvoorstelling om 14.30 uur. Tetra speelt de voorstelling ook op zondag 14 mei om 14.30 en 20.30 uur in Onder de Linden in Middenbeemster. Kijk voor meer informatie op www.tetrapurmerend.nl. Reserveren kan via info@tetrapurmerend.nl of telefonisch via Ellen de Koning tel. 06-20621271.