Open dag Brandweer Zaanstreek-Waterland - De wereld van de hulpverleningsdiensten ervaren

Nieuws

PUMEREND - Brandweer Zaanstreek-Waterland houdt zaterdag 9 september de jaarlijkse open dag op de Post Purmerend. Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op het kazerneterrein aan de Gorslaan, hoek Waterlandlaan, in Purmerend. Bezoekers kunnen kijken naar diverse demonstraties die een realistisch beeld geven van de dagelijkse werkzaamheden van de brandweer.


Ervaar tijdens de open dag de nieuwe Brandweer VR Experience van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. De Brandweer VR Experience is een Virtual Reality (VR) ervaring in 360 graden. In deze virtuele wereld leert men hoe brand is te voorkomen en ervaart men wat te doen als er brand uitbreekt.

Blusdiploma


Voor de kleine brandweermannen en -vrouwen in spé staat een springkussen klaar. De jeugdbrandweer begeleidt spuitspelletjes. Meerijden met een brandweerauto kan, zoals altijd, de hele dag door. Uiteraard kan men ook weer de hoogte in met een hoogwerker of een ladderwagen. Als ze aan alles hebben meegedaan, krijgen de kinderen een echt ‘blusdiploma’.

Meer dan brandweer


Op deze dag draait het niet alleen om de brandweer. Ook andere hulpverleningsdiensten zijn aanwezig, waardoor je een compleet beeld krijgt. Wie komen er allemaal? Onder meer de politie, de Marechaussee, de Brandwondenstichting, Ambulance Amsterdam met het Special Operations Respons Team, Veilig Verkeer Nederland, de dierenambulance en het Rode Kruis. Onder voorbehoud van beschikbaarheid is ook de E-One Crashtender van de luchthaven Schiphol aanwezig. Deze geeft ’s middags een spuitdemonstratie als afsluiting van de dag. Er is geen parkeerruimte in de directe omgeving. Kom dus zoveel mogelijk lopend of op de fiets.

Combineren


Voor iedereen die eens wil weten wat er allemaal gebeurt in het stadhuis, houdt de gemeente zaterdag 9 september een open dag. Het ‘huis van de stad’ is volledig vernieuwd en dat mag gezien worden. De open dag in het stadhuis duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Er is een gevarieerd programma met onder meer sport en spel door Spurd, live-muziek van verschillende Purmerendse artiesten en eten en drinken.