Duitse topwijnen bij De Druiventuin Purmerend

Partnerbijdrage
Wijnmaker Moritz Schneider en Hans Steevers van de Druiventuin.
Wijnmaker Moritz Schneider en Hans Steevers van de Druiventuin. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Dat de betere Duitse wijnen aan een opmars bezig zijn is een feit. Waren het vroeger de zoetere, eenvoudige varianten die van onze oosterburen kwamen, zijn het nu de droge kwaliteitswijnen die zich kunnen meten met de rest van de wijnlanden in Europa. 

Proeven en kortingsactie in paasweekend

Eén van de gebieden in Duitsland waar zeer smaakvolle droge wijnen vandaan komen is de Pfalz. Deze langste wijnstreek van Duitsland verbind maar liefst 130 dorpen waar behoorlijk veel wijnhuizen zitten die steeds betere wijnen maken. Eén van die wijnhuizen is Jesuitenhof, een voormalig kloostercomplex gevestigd in de plaats Dirmstein. Hier maken Moritz Schneider met zijn ouders een diversiteit aan elegante rode, witte en rosé wijnen. 

Mooie selectie bij De Druiventuin

Sinds enige jaren importeert Hans Steevers van slijterij-wijnhandel De Druiventuin in Purmerend een selectie van hun wijnen en is er trots op deze in zijn assortiment te mogen hebben, exclusief als enige in Nederland. Het contact tussen De Druiventuin en Jesuitenhof is voortgekomen uit een stukje in de Telegraaf waar één van hun witte wijnen werd geroemd. Door de hierop verkregen interesse heeft Hans contact opgenomen met Moritz Schneider en is hun samenwerking ontstaan. 


Links wijnmaker Moritz Schneider met rechts Hans Steevers van de Druiventuin. (Foto: aangeleverd)

Verrassend

Er is een selectie gemaakt van een 8-tal wijnen waarvan 6 witte wijnen en 2 rode die een mooie aanvulling waren op het assortiment van de Druiventuin. Voor de witte wijnen zijn dat naast de befaamde Rieslings ook Chardonnay en Sauvignon Blanc, welke niet typisch Duits zijn maar wel zeer verrassend. Voor rood zijn de Dornfelder en Spätburgunder gekozen.

Ook online

Kortom, een mooie selectie stijlvolle kwaliteitswijnen die zeer zeker de moeite de waard zijn om eens te proberen. Ter promotie heeft de Druiventuin aanstaand Paasweekend de wijnen open staan om te proeven en is er tevens een kortingsactie. Maar niet alleen in de winkel zijn ze te verkrijgen, ook online in de webshop www.druiventuin.nl kunt u de wijnen bestellen en thuis laten bezorgen.

Ook hiermee laat de Druiventuin zien dat ze een ware speciaalzaak zijn!