Oeboentoe, Weidevogels en de Marimba winnaars schoolhandbaltoernooi

Sport
Team van de Oeboentoe.
Team van de Oeboentoe. (Foto: HV Vido)

PURMEREND - Op de zonovergoten handbalvelden van HV Vido werd afgelopen zaterdag in vier poules gestreden om de felbegeerde bekers in het scholenhandbaltoernooi.

De dag startte om negen uur met de groepen 3 en 4. Er werden leuke wedstrijden gespeeld, begeleid door jeugdscheidsrechters van Vido en de kinderen werden aangemoedigd door veel ouders en opa’s en oma’s langs het veld. De teams van de Oeboentoe waren de overtuigende winnaars van deze ochtend en gingen er met de bekers vandoor.

In de middag streden de gemengde teams van groep 5 en 6 , ook in twee poules, tegen elkaar.
Deze wedstrijden werden gespeeld op een groot veld met doelverkleiners. De kinderen scoorden er lustig op los en nadat elk team vier wedstrijden had gespeeld, werd het voor de wedstrijdleiding nog een hele klus om de poulewinnaars te kunnen huldigen, want er waren twee teams gelijk geëindigd en dan worden de doelpunten geteld.

Het team van de Weidevogels en het team van de Marimba wonnen de bekers, die ook dit jaar weer werden uitgereikt  door Vibaldo, de mascotte van de organiserende handbalvereniging.

De kinderen gingen, nadat ze een ijsje hadden gegeten, voldaan met een vaantje en een uitnodiging om te komen trainen naar huis.