Van ‘t Hek Turntoernooi voor de vierde keer in de Beuk

Sport
De zeven eerste divisie turnsters van Turncentrum Waterland die aanstaande zaterdag meedoen.
De zeven eerste divisie turnsters van Turncentrum Waterland die aanstaande zaterdag meedoen. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Op zaterdag 23 en zondag 24 maart organiseert Turncentrum Waterland de halve finales van het bondskampioenschap. Na het grote succes met de heren vorig jaar is het dit weekend weer de beurt aan de dames.

Het belooft een spectaculair weekend te worden. Op zaterdag trappen ze af met de eerste en derde divisie. Met een sterk deelnemersveld en zeven turnsters van Turncentrum Waterland in de eerste divisie gaat het een spannende wedstrijddag worden, waarbij gestreden wordt voor een plek in de finale op het bondskampioenschap, de Nederlands Kampioenschappen in deze niveaus. In de Jeugd wordt Turncentrum Waterland vertegenwoordigd door Isa Droomers, Nienke Wit en Melody Nillesen. Bij de senioren zijn dat Rosalie de Boer, Luna de Bruijn, Megan Jacobs en Kiara Lodewijks. Naast een plek in de meerkamp wordt ook gestreden op een plek in de toestelfinales en ook daar maken de turnsters volop kans.

Eredivisie

Op zondag staat de Eredivisie op het programma. De dag begint met de pupillen op het hoogste niveau, gevolgd door de nationale top die zal strijden voor een plek op het NK. Er staan een aantal grote namen ingeschreven, turnsters die aan een EK of WK hebben deelgenomen, maar het is nog wel even afwachten wie er daadwerkelijk zullen aantreden. Een bijzonder moment is de deelname van de Purmerendse Laura Fledderus (11 jaar), voorheen actief bij Turncentrum Waterland maar sinds dit seizoen heeft zij de overstap gemaakt naar Turnz Amsterdam waar zij uitkomt bij de jeugd eredivisie.

Kom kijken

Toeschouwers zijn het hele weekend van harte welkom om te komen genieten van dit spectaculaire evenement. De eerste divisie turnt op zaterdag vanaf 14.30 uur en op zondag turnen de eredivisieturnsters vanaf 11.30 uur.

Seniore 1e divisie Rosalie de Boer heeft goede kansen om door te stromen op de meerkamp en de toestelfinale brug.