Bestuursvoorzitter Jeroen Muller van Dijklander Ziekenhuis stopt per 1 november

Zorg
Jeroen Muller gaat met vervroegd pensioen.
Jeroen Muller gaat met vervroegd pensioen. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Jeroen Muller, bestuursvoorzitter van het Dijklander Ziekenhuis, stopt per 1 november 2023 om gebruik te maken van zijn vervroegd pensioen.

Muller benadrukt dat hij met veel plezier de afgelopen drie jaar heeft mogen werken met ambitieuze, betrokken en fijne collega’s. “Het Dijklander Ziekenhuis is een prachtig ziekenhuis waar de zorg met passie en veel expertise wordt geleverd. Het is een eer om hier bestuursvoorzitter te mogen zijn. Een rol als bestuursvoorzitter vergt veel en is intensief. Het is een rol waarin ik al 26 jaar actief ben. De komende periode wil ik een nieuwe balans zoeken in werk en privé. Ook maak ik graag mijn droom waar om een eigen bedrijf te beginnen in coaching en advies. Ik wil iedereen bedanken voor de fijne samenwerking en ik wens het Dijklander Ziekenhuis een mooie toekomst toe.”

Piet Batenburg, voorzitter raad van commissarissen, betreurt het vertrek van Jeroen Muller. “Maar we hebben begrip voor zijn afwegingen en we danken Jeroen voor zijn inzet. In de afgelopen drie jaar is tijdens zijn voorzitterschap – en met betrokkenheid van de organisatie - veel bereikt. Er is een nieuwe meerjarenstrategie en een nieuw besturingsmodel met vijf zorgcentra ontwikkeld. De plannen zijn gemaakt voor een verscherpte profilering van het zorgaanbod en er is meer aandacht voor sturing op productiviteit en bedrijfsvoering. Hiermee is een goede basis voor de komende jaren gelegd”, zegt Batenburg. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de twee andere bestuursleden, Edo Schubert en Lot Winkel, samen met een nieuwe collega de ingezette koers voorzetten.