Operettevereniging P&O met Purmer Proms in Taborcentrum

Algemeen
De repetities voor Purmer Proms, in 't Stamhuis, zijn in volle gang.
De repetities voor Purmer Proms, in 't Stamhuis, zijn in volle gang. ((Foto: aangeleverd))

PURMEREND - Evenals andere verenigingen is ook operettevereniging P&O weer volop aan de slag. Nu met het jubileumconcert onder de titel Purmer Proms. Dit wordt op zaterdag 27 november in het Taborcentrum gebracht. Inmiddels zijn drie repetities achter de rug.

Veel zangers en zangeressen worden volgend jaar graag lid

Op een eerder bericht in deze krant en website, waarin een oproep werd gedaan aan projectzangers om zich te melden, kwamen maar liefst 17 aanmeldingen binnen. “Ze kwamen niet alleen vanuit de directe omgeving, maar ook vanuit plaatsen als Bergen, Wormerveer en Hoorn. Verenigingen in die plaatsen hielden op te bestaan en dan blijkt dat de behoefte aan zingen groot is”, aldus P&O-voorzitter Peter Knook.

Verschillende zangers en zangeressen hebben het signaal afgegeven volgend jaar lid te worden van P&O. “Daar is de vereniging erg blij mee omdat we graag het ledenaantal weer ziet groeien.”

Het programma op 27 november bestaat uit bekende melodieën uit eerder door P&O gespeelde operettes. Zoals Die Fledermaus, Het Medaillon, Im weissen Rössl en Die Lustige Witwe. Daarnaast uit de musical Carmen en het overbekende De Jantjes. Dat wordt genieten.

“Voor wie niet zo bekend is met operettemuziek vraag ik altijd of zij bekend zijn met de muziek van André Rieu” geeft Knook aan. “Vaak wordt daar bevestigend op gereageerd. De verbazing is vaak groot als men hoort dat 60 tot 70% van de muziek die André Rieu speelt, operettemuziek is. Ook als je de reclames op radio en tv hoort is het verbazingwekkend hoeveel operettemuziek gebruikt wordt om een product of dienst aan te prijzen.”

De leiding van Purmer Proms ligt bij de vaste dirigent Harrie Buijs en als begeleidster op de vleugel is de vaste concertpianiste en repetitor Carla Braan gevraagd. Daarnaast doen als solisten sopraan Dieke van Hoften en tenor Steven Schilp mee. Beiden hebben rollen vervuld in door P&O gespeelde operettes.

Wil Luiken terug

De operettevereniging is blij met de toezegging van Wil Luiken om te begeleiden op accordeon en orgel. Wil Luiken is in de periode 1981 tot 2000 dirigent geweest van P&O en heeft de muziek geschreven van de operette ‘Het Medaillon’. Deze muziek zal onderdeel uitmaken van het concert. Regisseur Jaap Dijkhuis levert zijn bijdrage door de projecties tijdens het concert voor zijn rekening te nemen en de aankondigingen tijdens het concert te doen.

Voor 2022 staat in november de musical ‘My Fair Lady’ op het programma. P&O is bezig met de opmaak van promotiemateriaal voor een open repetitie die begin 2022 in de planning staat. 

Voor zangers en zangeressen die eens kennis wil komen maken met P&O een uitgelezen mogelijkheid om eens te komen luisteren en mee te zingen.

My Fair Lady komt volgend jaar.