Dansles in Ransdorp

Algemeen
Tijdens de tienweekse danscursus maak je de heupen los onder begeleiding van het orkest.
Tijdens de tienweekse danscursus maak je de heupen los onder begeleiding van het orkest. (Foto: Waterlandse Harmonie)

NOORD - Het Nieuwjaarsconcert van de Waterlandse Harmonie op 29 januari wordt een dansconcert. Om ervoor te zorgen dat iedereen dan ook kan dansen, organiseert orkestvereniging de Waterlandse Harmonie danslessen voor iedereen!  

Dansen is niet alleen leuk, maar heeft ook nog een gunstige invloed op het brein, zo blijkt uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Volgens hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder komt dat door de combinatie van cognitie, emotie, motoriek, ritme en luisteren naar muziek. “Hoe actiever en uitdagender de activiteit, hoe groter de kans dat in de hersenen nieuwe verbindingen ontstaan. Dat geldt dus zeker voor dansen. Bovendien worden er met dansen ook nieuwe zenuwcellen aangemaakt. En dat is gunstig voor jong en oud”, zegt de hoogleraar in het programma `Het dansende brein’ op NPO. Dus: nu eerst (opnieuw) leren dansen. De Waterlandse harmonie biedt een tienweekse danscursus aan in de kerk van Ransdorp. De eerste les is een gratis proefles. Iedereen kan leren dansen met partner, of eerdere danservaring opfrissen! Wie nog geen partner heeft, kan zich toch aanmelden. De danslessen worden gegeven door Annetje van Riel. Zij is een gediplomeerd dansdocente met jarenlange ervaring in het lesgeven van ballroom en latin dansstijlen. Ook heeft zij internationaal veel wedstrijden gedanst. De dansers worden in diverse stijlen begeleid door het orkest: jive, chachacha, swing, rumba, samba, salsa, tango en natuurlijk mag een walsje niet ontbreken.

De gratis proefles is 27 oktober! De lessen zijn op woensdag van 20.00 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via waterlandseharmonie@live.nl.