@Marieke is nu dubbel zo dik

Algemeen
Een terecht trotse Marieke Zwart met de tweede editie van haar magazine.
Een terecht trotse Marieke Zwart met de tweede editie van haar magazine. ((Foto: Han Giskes))

PURMEREND - Marieke Zwart heeft er ooit wel eens van gedroomd, maar had nooit verwacht dat de plannen voor een magazine met de naam @Marieke zo’n vlucht zouden nemen. Vorige week werd de tweede editie van het magazine officieel gepresenteerd. In het multifunctioneel centrum Zuidoostbeemster had de hoofdrolspeelster een bescheiden aantal direct betrokkenen, vrienden en bekenden uitgenodigd, om een gezamenlijke toost uit de brengen op het tweede en ook nog eens dubbeldikke nummer van de @Marieke.

Het schrijversavontuur van Marieke, in het dagelijks leven hoofdcoördinator van Hospice in Vrijheid in Purmerend, begon in feite tijdens de afronding van de HBO-opleiding stervensbegeleider. “Ik moest de studie afronden en besloot dit te doen met een serie verhalen. Daar had ik zoveel plezier in dat ik deze heb laten bundelen en ben hiermee naar Annet Rijser (van communicatiebureau rvaar, red.) gegaan.

Annet Rijser hielp Marieke verder en bracht haar daarna in contact met grafisch vormgeefster Bada Tan, “Het mooie van Bada is dat ze al mijn verhalen leest en er de mooiste vormgeving met prachtige achtergronden bij zoekt. Ze snapt het en maakt het magazine met heel veel gevoel”, vertelt Marieke.

Fictie en non-fictie

Ze is al een tijdje bezig om aan de hand van de tips en adviezen van de zusjes Kelder van het Schrijfcafé in de Bibliotheek haar horizon te verbreden. “Ik vind het maken van verhalen steeds leuker worden. En ik krijg er veel mooie reacties op. Het is verder gaan kriebelen en naast de fictieverhalen ben ik me ook gaan verdiepen in non-fictie. Het gevolg is dat het magazine nu vol staat met verhalen vanuit alle hoeken; huiselijk geweld, Alzheimer, eenzaamheid enzovoorts. Het is echt een complete uitgave”, zegt ze vol trots.

Tijdens de presentatie van vorige week werd duidelijk dat het niet bij twee edities blijft. “Toen ik Bada het eerste exemplaar gaf zei ze meteen: we gaan op naar deel drie. En ook Annet heeft aangegeven weer volop mee te willen werken en denken. Dat vind ik zo geweldig.”

Via mail te bestellen

De dubbeldikke @Marieke is in een voorlopige oplage van 200 exemplaren gedrukt. Een exemplaar kost € 17,50 en is te bestellen door een e-mail te sturen naar info@mariekemagazine.nl