Mevrouw Breek: het levensverhaal van levensgevaarlijke vrouw

REGIO - Historisch Journalist Kim Heijdenrijk schreef een biografie over een levensgevaarlijke vrouw, die een spoor van dood en verderf achterliet. De in Haarlem geboren Johanna Maria Breek was verantwoordelijk voor meerdere moorden. Ze spaarde zelfs haar eigen Amsterdamse familie niet.

Deze biografie is het verbijsterende, waargebeurde levensverhaal over de waarzegger Johanna Breek die velen hun toekomst ontnam. Historisch journalist Kim Heijdenrijk komt er na gedegen research achter dat deze vrouw gedurende haar leven een gewetenloze seriemoordenaar is geweest. Ze verraadt niet alleen in de oorlog tientallen Joodse onderduikers, ook na de oorlog zorgt ze in haar eigen gezin voor dood en verderf. Met haar charme en ongekende talent voor manipulatie als wapens, is ze letterlijk over lijken gegaan. Dat van haar mannen, dat van haar kind(eren), dat van haarzelf.

Met dit boek lijkt het erop dat Johanna Breek als tweede vrouwelijke seriemoordenaar aan de geschiedenis kan worden toegevoegd. Het boek en kruipt onder je huid en laat de lezer in verbijstering achter.

Het boek ligt in de boekwinkels en is online te bestellen.

Meer berichten