Maak het inbrekers niet te makkelijk!

Algemeen

NOORD - Vanaf zaterdag 14 december zijn de politie en toezichthouders van de gemeente een aantal dagen op verschillende plekken in Noord aanwezig om bewoners en bezoekers tips te geven tegen woninginbraak, woningoverval en om straatroof te voorkomen. Ze delen informatiemateriaal uit over Burgernet en alarmnummer 112. Ook kunnen bezoekers een tijdschakelaar ontvangen om het licht thuis aan te laten bij afwezigheid.

Voorkom woninginbraak

Tijdens de donkere dagen, van november tot maart, slaan inbrekers vaker hun slag. Er zijn dan meer woninginbraken. De politie en gemeente houden de komende weken extra toezicht en sturen preventieteams op pad om voorlichting te geven.

Waar en wanneer

Donderdag 19 december 16.00 - 18.00 uur in de Banne. Politie, stadsdeel Noord en woningcorporaties staan met een kraampje in winkelcentrum De Banne. Ze geven bewoners en bezoekers voorlichting, tips tegen inbraak, ze delen o.a. tijdschakelaars uit en wijzen op de inbraakchecker.

Vrijdag 20 december 19.30 - 21.00 uur en zondag 22 december 15.00 - 16.30 in de Bongerd. De wijkagenten van Hogeland gaan met een groep bewoners door de buurt wandelen en rennen. Van de gemeente en de politie krijgen bewoners tips, zodat deze wijk inbraakvrij blijft. U kunt zich hiervoor aanmelden via ellen.stoevelaar@politie.nl.

Maandag 30 december 16.00 - 17.00 uur in de Molenwijk. Politie en stadsdeel Noord delen dan gratis vuurwerkbrillen uit in winkelcentrum de Molenwijk.

Zelf kunt u ook iets doen

Bent u niet thuis? Laat het licht aan. Verlichting geeft een bewoonde indruk. Gebruik een tijdschakelaar en vergeet de buitenlamp niet.

Kijk goed wie er aan de deur staat als u opendoet. Doe niet zomaar open. Gebruik raam, deurspion, intercom of kierstandhouder om te zien wie er aan de deur is.

Sluit ramen goed en doe de deur op slot wanneer u weggaat. Laat de sleutel er niet inzitten. Zorg voor goed hang- en sluitwerk.

Ziet u iets verdachts, bel dan meteen 112!

Kijk voor meer informatie op www.amsterdam.nl/tipstegeninbraak.

Doe mee met Burgernet

Door u aan te melden bij Burgernet werkt u samen met de gemeente en de politie aan de veiligheid in uw buurt. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans is dat een verdachte of een vermist persoon wordt opgespoord. Aanmelden gaat heel makkelijk via www.burgernet.nl/aanmelden.