Rookvrij terrein BovenIJ ziekenhuis

Algemeen
Longverpleegkundige Lieke Spiegelenburg (l) en Suzan Spaans (r) begeleiden mensen die willen stoppen met roken op de rook-stop-poli van het BovenIJ ziekenhuis.
Longverpleegkundige Lieke Spiegelenburg (l) en Suzan Spaans (r) begeleiden mensen die willen stoppen met roken op de rook-stop-poli van het BovenIJ ziekenhuis. (Foto: aangeleverd)

NOORD - Het terrein van het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam-Noord is vanaf 1 januari ook rookvrij. Gevraagd wordt dan om rondom het ziekenhuis niet te roken. Dit geldt ook voor het parkeerterrein. Onder het rookverbod op het terrein van het ziekenhuis vallen alle tabaksartikelen en e-sigaretten.

BovenIJ longverpleegkundige Lieke Spiegelenburg begeleidt mensen die willen stoppen met roken: "We willen uw welzijn en gezondheid verbeteren. Op de rook-stop-poli begeleiden we daarom mensen die van hun verslaving af willen. Door niet te roken op ons terrein werkt u mee aan uw eigen gezondheid. Niet-rokende patiënten en bezoekers kunnen het ziekenhuis nu rookvrij bereiken. Daarmee zorgen we voor een gezonde omgeving en voorkomen we dat kinderen in aanraking komen met sigaretten."

"Vaak is stoppen met roken prettig als u er niet alleen voor staat. Maak het uzelf makkelijker en meld u aan voor de 'Voel je Vrij' stoppen met roken cursus. In een groep kunt u elkaar steunen en heeft u namelijk één gemeenschappelijk doel: stoppen met roken! Bespreek de mogelijkheden met uw huisarts of specialist in het ziekenhuis."

Meer weten over het rookverbod of de rook-stop-poli? Kijk op www.bovenij.nl/rookvrij.