Veel jubilerende vrijwilligers in Het Schouw

Algemeen
Jubilerende vrijwilligers van Woonzorgcentrum Het Schouw werden 17 december extra in het zonnetje gezet.
Jubilerende vrijwilligers van Woonzorgcentrum Het Schouw werden 17 december extra in het zonnetje gezet. (Foto: aangeleverd)

NOORD - De vrijwilligers die in Woonzorgcentrum Het Schouw hand- en spandiensten verrichten kwamen op 17 december bijeen. Zij werden ontvangen met glühwein, zoete versnaperingen en hartige hapjes maar ook met een eindejaarscadeau.

De vrijwilligers ondersteunen de bewoners en mensen van de Dagbesteding met activiteiten. Van een ontbijtje, begeleiding bij ziekenhuisbezoek, bingo, halen en brengen van mensen in een rolstoel naar activiteiten, maar ook boodschappen doen, werken op en in de tuin op tuinpark De Bongerd of gewoon een praatje.

Vrijwilligerscoördinator Dieneke de Ruijter sprak lovende woorden uit voor al het werk dat deze vrijwilligers verzetten. Daarbij werden de jubilarissen niet vergeten, zij werden extra in het zonnetje gezet. Eén vrijwilligster heeft zich al 15 jaar zich ingezet voor ziekenhuisbegeleiding en het verzorgen van de kaartbingo. Twee anderen zijn al 10 jaar actief als chauffeur en met het helpen bij activiteiten. Daarnaast waren er nog een achttal vrijwilligers die zich al 5 jaar inzetten met diverse taken ten behoeve van (buurt)bewoners.

Halverwege de middag voegden de medewerksters en medewerkers zich bij de borrel. Locatiemanager Kitty Stuivenberg hield een toespraak voor alle aanwezigen. Al met al was het een gezellige middag.

Wil jij ook vrijwilligerswerk doen in Het Schouw? Op dit moment is hulp in het weekend welkom zoals hulp op de groepswoningen met ontbijt, koffie, thee en lunch en op zondagmiddag bij optredens in het Huis van de Buurt. Aanmelden kan via email: dderuijter@amstelring.nl of 020-756 4000.