Vrijwilligers gezocht voor bewoners van De Die.
Vrijwilligers gezocht voor bewoners van De Die. ((Foto: Jeannette Schols))

Maatjes gezocht voor bewoners van De Die

NOORD - De bewoners van verpleeghuis De Die in Amsterdam-Noord kunnen wel wat aandacht gebruiken. Daarom worden maatjes gezocht. Een VrijwilligerPlus is een maatje van een bewoner die veel zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld iemand met dementie of een lichamelijke beperking.

De vrijwilliger komt een paar uur per week op bezoek om hem of haar gezelschap te houden en aandacht te geven. Met de familie en het zorgteam wordt overlegd wat men precies gaat doen. Bijvoorbeeld een wandeling maken in het park of samen koffie drinken en een praatje maken. Het gaat om één op één-contact. Het doel is om meer kwaliteit van leven te bieden aan de bewoners. Tegelijk maakt de vrijwilliger de taken van de mantelzorgers en het personeel een stukje lichter.

Voordat een VrijwilligerPlus van start gaat wordt een training gegeven. De eerstvolgende training is zaterdag 29 februari van 10.00 tot 16.00 uur. Locatie Zwanenburgwal 206, Amsterdam. Er wordt gezorgd voor goede begeleiding en een onkostenvergoeding. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Yolande Rijnders van Markant via mail: yrijnders@markant.org of 020-8868800.

Meer berichten