Fietscursus in het Noorderpark.
Fietscursus in het Noorderpark. ((Foto: aangeleverd))

Leren fietsen in zes dagen

NOORD - In het Noorderpark geven gediplomeerde fietsdocenten, tussen 24 februari en 11 maart, een zesdaagse fietscursus. Volwassenen die nog nooit hebben gefietst kunnen dit leren op een vouwfiets, zodat de voeten makkelijk bij de grond komen. Mensen die al redelijk kunnen fietsen worden extra vaardigheden bijgebracht om stabieler en daarmee ook veiliger door de stad te bewegen.

Naast het fietsen krijgt men ook informatie over fiets- en verkeersregels en wordt bijvoorbeeld geleerd hoe je een lekke band moet plakken. Na elke les krijgen de cursisten gezonde snacks van de gezondheidsambassadeurs uit Noord. Op 11 maart wordt de fietscursus feestelijk afgesloten en kunnen de geslaagde deelnemers hun fietscertificaat in ontvangst nemen. De fietscursus wordt georganiseerd door RAY-action Sport & Bewegen en mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam en Stichting Noorderpark.

Deze fietscursus is elke maandag- en woensdagochtend op 24, 26 februari en 2, 4, 9, 11 maart. Van 10.00 tot 12.00 uur is er fietsles met aansluitend gezonde snacks. Deelname aan de hele reeks kost 10 euro met stadspas en 50 euro zonder pas.

Er wordt verzameld in het parkgebouw De Roze Tanker, tegenover de Leeuwarderweg nr 80. Aanmelden kan via rita@noorderpark.nl. Zie voor meer informatie www.noorderpark.nl.

Het Noorderpark is het groene hart van Amsterdam-Noord en slaat een brug tussen de verschillende wijken en mensen. Hier kun je recreëren, genieten van de natuur en sporten of bewegen. Ook is er alle ruimte om zelf activiteiten te organiseren, deze staan gebundeld op www.noorderpark.nl.

Meer berichten