De Buurtcampings maken plannen voor Thuiskamperen

Algemeen
Gaan we deze zomer allemaal Thuiskamperen in en om huis? Rodi Media collega Bart Agterberg heeft er goede ervaringen mee.
Gaan we deze zomer allemaal Thuiskamperen in en om huis? Rodi Media collega Bart Agterberg heeft er goede ervaringen mee. Foto: Bart Agterberg

REGIO - Nu het kabinet bekend heeft gemaakt dat alle evenementen met vergunning en/of meldplicht tot en met 1 september niet kunnen doorgaan betekent dat helaas ook geen reguliere Buurtcamping deze zomer. Hoewel de organisatie snapt dat deze maatregelen er niet voor niets zijn is het toch een flinke tegenvaller. Gelukkig zijn er beheerders die met de creatieve oplossing komen: De Thuiscamping.

Woordvoerder de Buurtcamping: "Juist nu zijn fijne contacten in de buurt zo belangrijk en groeit de behoefte om samen te zijn. Er wordt door de beheerders van Buurtcampings voor komende zomer actief nagedacht over plannen voor alternatieven." 

Buurtcamping Agathepark Krommenie is zo'n actieve Buurtcamping in de regio. Beheerder Cisca Bakker: "Haalbaar lijkt ons een Thuiscamping met activiteiten voor het gezin. We willen dan kijken of we in kleine groepjes bijvoorbeeld een badmintontoernooi kunnen houden, met genoeg afstand tot elkaar of een speurtocht door het dorp waarbij je langs de buren fietst, waar je met je eigen gezin een spelletje doet of een ijsje eet. We zijn het nog aan het uitwerken hoe we het zo kunnen organiseren dat we de activiteiten eventueel tegen die tijd nog meer 'offline' kunnen opschalen. We zijn ook nog afhankelijk van de vergunningen van gemeente Zaanstad en de fondsen voor dit jaar. Krommeniers kunnen het Thuiskamperenweekend van 3 tot en met 5 juli wel alvast in hun agenda zetten, we willen echt wel iets doen dat weekend!"

Volg de Buurtcamping via Facebook en blijf op de hoogte.