Hoe ziet een verhuizing er tijdens corona uit?

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels.com)

NOORD - Een verhuizing in de coronacrisis. Hoe ziet deze eruit? Is verhuizen dan nog wel goed mogelijk? Dit zijn vragen die veel mensen zich afvragen. Door het lezen van deze tekst, krijgt u precies te weten hoe het zit. Als eerste kunnen wij meegeven, dat de verhuizingen zeker nog door gaan. Natuurlijk onder strenge voorwaarden. Daarom is het slim om op de hoogte te zijn van deze regels. Lees deze tekst daarom ook goed. Deze regels zullen nog minstens een jaar van toepassing zijn.

Richtlijnen van het RIVM en meer

- De verhuizers die u inhuurt zorgen dat zij zelf materiaal meenemen voor het desinfecteren van hun handen. Dit wordt na elke pauze gedaan.
- De temperatuur van de verhuizers moeten worden gecheckt, zo weten ze dat zij het corona virus nog niet hebben, of het nog niet in de fase van infectie is, Is dit te hoog? Dan worden ze weggestuurd.
- De anderhalve meter regel wordt altijd in stand gehouden zonder enige uitzondering, tenzij het leven van een verhuizer op het spel staat.
- Tijdens het verplaatsen van de spullen wordt er een sterk desinfectiemiddel gebruikt met alcohol daarin.

Vraag een verhuizing aan

Stel u woont in onze hoofdstad Amsterdam. Dan moet u op zoek naar een verhuisbedrijf in Amsterdam. Zij kunnen u goed helpen en hebben veel ervaringen met verhuizen in deze stad. Zij zijn op de hoogte van alle regels omtrent corona. Hier hoeft u zichzelf dus niet druk om te maken. Wel zijn er een paar regels die de verhuizers meegeven aan u, zodat zij veilig aan het werk kunnen. Online op de website, kunt u meestal een vrijblijvende verhuisofferte aanvragen.

Regels voor u, van de verhuizers

- Ook u wordt gevraagd de anderhalve meter regel aan te houden. En probeer uw hadden te ontsmetten wanneer dit kan.
- Zorgt u dat u al uw spullen die in een verhuisdoos passen, al voor dat de verhuizers komen zijn ingepakt.
- U mag helaas geen vrienden vragen voor hulp bij de verhuizing als u de verhuizers heeft ingehuurd.
- U moet uw eigen vervoer regelen, door de aangepaste regels, is meerijden in de verhuiswagen niet mogelijk.
- Zorg dat u matrashoezen heeft. Dit voorkomt de infectie van de verhuizers.

Maak uw woning gereed

Zorg ervoor dat uw woning schoon is, als u verhuist. Ook is het slim om uw buren en buurtbewoners in te lichten. Als zij dit vooraf niet weten, zouden ze mogelijk geïrriteerd kunnen raken. Dit wilt u uiteraard voorkomen. Bespreek met de verhuizers duidelijk wat er moet gebeuren. Maak een duidelijk plan, zodat er geen communicatiefouten gemaakt kunnen worden.

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)