IJdoornlaan wordt grondig aangepakt

Algemeen
Wethouder Erik Heinrich en Ad de Boer (Boskalis) tekenen de overeenkomst.
Wethouder Erik Heinrich en Ad de Boer (Boskalis) tekenen de overeenkomst. (Foto: Rodi Media/MvS)

LANDSMEER - De samenwerking tussen de gemeente Landsmeer en Boskalis om de IJdoornlaan vanaf het Zuideinde tot aan de gemeente Amsterdam grondig aan te pakken is bekrachtigd. Wethouder Erik Heinrich en Ad de Boer (Boskalis) tekenden afgelopen vrijdag de bouwteamovereenkomst.

Er werd een feestelijk moment van gemaakt, compleet met gebak, maar niet overal in Landsmeer wordt de feestvreugde gedeeld. Dat bleek nadat de inkt van de handtekeningen was opgedroogd. Namens welgeteld 562 bezorgde Landsmeerders overhandigde Ferry van Beek aan de wethouder een petitie. Inzet: de bussluis, waarvan tijdens het onderhoud alleen inwoners uit omliggende wijken gebruik mogen maken, voor iedereen openstellen. Heinrich nam de petitie beleefd aan, maar leek weinig hoop te beiden. Hij stelde dat de bussluis toegankelijk moet blijven voor hulpdiensten.

De gemeente en Boskalis proberen de overlast tot een minimum te beperken. Er is daarom nadrukkelijk gekozen voor de zomervakantie. Bovendien wordt er 24 uur per dag gewerkt om de periode zo kort mogelijk te houden.

Het groot onderhoud vindt plaats van 31 juli tot en met 10 augustus. Landsmeer is dan bereikbaar via drie routes: de Haal (Noord-West), Purmerend en de Van Beekstraat (Oost-Zuid). De A10 oprit en de IJdoornlaan naar Amsterdam zijn in de tweede fase niet bereikbaar. De camera’s aan de Haal en in Purmerland worden in deze periode uitgezet.