Nachtafsluitingen Zeeburgertunnel

Algemeen
Houd de borden in de gaten tijdens de afsluiting van de Zeeburgertunnel.
Houd de borden in de gaten tijdens de afsluiting van de Zeeburgertunnel. Foto: Pixabay.com

AMSTERDAM - Rijkswaterstaat voert gedurende drie nachten onderhoudswerkzaamheden uit in de Zeeburgertunnel, op de A10 bij Amsterdam. De werkzaamheden starten elke avond om 23.00 uur en duren tot 05.00 uur. Weggebruikers worden geadviseerd goed op de borden langs de weg te letten en rekening te houden met 15 minuten extra reistijd.

Dinsdag 22 september vanaf 23.00 uur tot woensdag 23 september 05.00 uur is de oostbuis (van Amsterdam Zuidoost richting Amsterdam Noord) afgesloten, inclusief de verbindingsboog van de A1 richting de Zeeburgertunnel; Woensdag 23 september vanaf 23.00 uur tot donderdag 24 september 05.00 uur is de westbuis (van Amsterdam Noord richting Amsterdam Zuidoost) afgesloten Donderdag 24 september vanaf 23.00 uur tot vrijdag 25 september 05.00 uur zijn beide tunnelbuizen afgesloten, inclusief de verbindingsboog van de A1 richting de Zeeburgertunnel. Verkeer wordt omgeleid via de snelweg A10 West/Zuid/Oost en lokaal via de Schellingwouderbrug.

Rijkswaterstaat beheert in totaal negentien tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Zeeburgertunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig functionele testen plaats. Gedurende deze nachten testen ze alle veiligheidsinstallaties van de tunnel, zoals de brandbluspompen, de zichtmeting, de lussen, de omroepinstallatie, camera’s enzovoort. Elke installatie wordt getest op juist functioneren. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.