Kijken, luisteren en spelen

Cultuur
Tentoonstelling Sound and Fury.
Tentoonstelling Sound and Fury. Foto: aangeleverd

NOORD - Nieuw Dakota in Amsterdam-Noord blijft open met de tentoonstelling Sound and Fury. Kom kijken, luisteren en spelen.

Met één video en vier geluidskunstwerken presenteert Nieuw Dakota het werk van zes jonge kunstenaars, die allen hun (master)opleiding aan academies in Amsterdam volgden en die nu furore maken op het internationale toneel: Jacob Dwyer, Sophie Serber, Richard John Jones, Smari Robertsson, Nathan Azhderian en Nora Turato. De kunstwerken maken deel uit van de collectie van Frits Bergsma met wie ze in 2015 onder de titel Collector’s Choice een tentoonstelling maakten met alleen videowerken. In een tentoonstellingsconcept van Jozef Hey (BeamSysytems), tonen ze nu een selectie van zijn recent aangekochte geluidskunstwerken. Het primaat van geluid, taal en het gesproken woord loopt als een rode draad door de tentoonstelling.

Sound and Fury is nog tot en met zondag 18 oktober te bezichtigen. In verband met het Corona virus hanteert Nieuw Dakota de RIVM richtlijnen.Nieuw Dakota, Ms. van Riemsdijkweg 41b. Voor meer informatie zie www.nieuwdakota.com.