A’DAM Toren genomineerd voor Rabo Vastgoedprijs

Algemeen
Het IJ met op de achtergrond de opvallende A'DAM Toren.
Het IJ met op de achtergrond de opvallende A'DAM Toren. (Archieffoto: Vincent de Vries/RM)

NOORD - De drie genomineerden van de Rabo Vastgoedprijs 2020 zijn bekend. Het Stadhuis van Den Haag, ’t Sas in Breda en de A’DAM Toren in Amsterdam-Noord mogen zich opmaken voor de uitreiking van de jubileumeditie van de Rabo Vastgoedprijs. Dit gebeurt 5 november tijdens Provada Live.

Rabobank beloont tijdens deze jubileumeditie de beste winnaar uit 30 jaar Vastgoedprijs: wie van de 15 voormalige winnaars heeft de meeste impact op de omgeving gehad en heeft zich de afgelopen jaren het beste aangepast aan de veranderingen in de markt? Uit de 15 voormalige winnaars van 30 jaar Rabo Vastgoedprijs heeft de onafhankelijke vakjury, bestaande uit vooraanstaande vertegenwoordigers uit de vastgoedbranche en overheid, drie projecten genomineerd. Over de A’DAM Toren zegt de jury: ‘De indrukwekkende herontwikkeling van het voormalige Shell-kantoor heeft de hoofdstad een nieuw icoon opgeleverd. Het met lef en visie aangepakte, multifunctionele project is een groot commercieel succes en geeft tegelijk een boost aan het gebied eromheen’.

Alertheid, impact maken en meebewegen met trends en ontwikkelingen zijn belangrijke factoren voor succesvol ondernemerschap in de huidige vastgoedmarkt. De Rabo Vastgoedprijs, de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot een begrip in de vastgoedmarkt, maakt zichtbaar hoe onderscheidend ondernemerschap leidt tot bijzondere innovatieve vastgoedprojecten in Nederland. De prijs stimuleert een duurzame en toekomstbestendige vastgoedmarkt. De Rabo Vastgoedprijs werd in 1990 voor het eerst uitgereikt. De juryvoorzitter maakt op 5 november aanstaande om 11.00 uur tijdens Provada Live bekend welk project de laatste Rabo Vastgoedprijs wint.