Sinterklaas helpt de Voedselbank

Algemeen
Sinterklaas heeft voet aan wal gezet in Amsterdam.
Sinterklaas heeft voet aan wal gezet in Amsterdam. (Foto: Pixabay.com)

AMSTERDAM - Sinterklaas en de Pieten zijn veilig aangekomen in Amsterdam. De Burgemeester van Amsterdam heeft, in aanwezigheid van de kinderburgemeester Dominic, de sleutel van de stad overhandigt aan Sinterklaas en de Sinterklaasperiode in Amsterdam kan nu beginnen. Sinterklaas in Amsterdam helpt ook mensen voor wie Sinterklaas geen feest is. Daarom is er, naast de kleinere acties, één grote actie georganiseerd.

Sinterklaas roept alle Amsterdammers op de Voedselbank Amsterdam te helpen. Elke week helpt de Voedselbank Amsterdam 4.498 Amsterdammers, waaronder 1.645 kinderen, met een voedselpakket. Via de website www.sintinamsterdam.nl kan iedereen die ook een steentje bij wil dragen doneren. Op vier december overhandigt Sinterklaas de opbrengst aan de Voedselbank Amsterdam.

Op AT5 is het Sint Nieuws dagelijks rond 17.45 uur te volgen. Dit programma bestaat uit drie onderdelen: Wat doen Sinterklaas en de Pieten elke dag? Hoe gaat de actie ‘Voedselbank Amsterdam’? Tenslotte leest Sinterklaas leest dagelijks, vanuit het Grachtenmuseum aan de Herengracht, voor uit het Gouden Boekje, het verhaal van Sinterklaas.