Nieuwe corona testlocatie Buikslotermeerplein

Algemeen
De nieuwe corona testlocatie op het Buikslotermeerplein.
De nieuwe corona testlocatie op het Buikslotermeerplein. Foto: aangeleverd

NOORD - De GGD start met de bouw van een corona testlocatie op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord. Naar verwachting kunnen bewoners hier vanaf 7 december terecht voor een gratis coronatest.

De nieuwe testlocatie krijgt een grote capaciteit. Er kunnen in totaal ruim 3000 testen per dag worden afgenomen. “Deze tweede locatie in Noord maakt het voor bewoners makkelijker om een gratis coronatest in de buurt te laten doen. Dit is belangrijk ter bestrijding van het virus. Op dit moment is er één locatie in Noord waar per dag 70 tot 80 testen kunnen worden afgenomen, dus we zijn blij deze uitbreiding in Noord”, aldus stadsdeelvoorzitter Erna Berends.

De testlocatie komt op parkeerterrein P1. Dit is het parkeerterrein tussen bioscoop Euroscoop en de Lidl, grenzend aan de IJdoornlaan en parkeergarage De Bomen. Deze plek is het meest geschikt gezien de centrale ligging, bereikbaarheid en herkenbaarheid. Aan de bezoekers van de testlocatie wordt gevraagd zoveel mogelijk per fiets of te voet te komen. In overleg met de winkeliers/ondernemers wordt een bereikbaarheidsplan opgesteld. Men kan alleen terecht op afspraak. Een afspraak is zo gemaakt, online op coronatest.nl of via 0800-1202. Bewoners die vragen hebben over de testlocatie kunnen terecht bij de GGD Amsterdam via 020-5555202.