College maakt 6,1 miljoen vrij voor Noorderpark

Algemeen
Het Noorderpark.
Het Noorderpark. (Foto: Edwin van Eis)

NOORD - Het college stelt 6,1 miljoen euro beschikbaar voor de herinrichting van delen van het Noorderpark in Amsterdam-Noord. Bij akkoord van de gemeenteraad wordt in de zomer van 2021 gestart met de werkzaamheden.

De herinrichting van het Noorderpark is nodig omdat Amsterdam-Noord de komende jaren hard groeit en het aantal parkbezoekers toeneemt. Door nu delen van het park aan te pakken, kan het park in de toekomst de extra bezoekersdruk beter aan en wordt de functie als gemeenschappelijke tuin versterkt. Bij de herinrichting wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het bestaande groen, maar ook met wensen van parkgebruikers. Saskia Groenewoud, bestuurder van stadsdeel Noord: “De herinrichting zorgt ervoor dat de kwaliteit en het karakter van het park worden versterkt. Het park is een centrale groene verblijfsplek in ons stadsdeel en deze investering benadrukt het belang hiervan.”
In het middengebied van het Noorderpark worden de bodem en de afwatering van de grasvelden verbeterd. Daarnaast worden de oude wandelpaden vervangen of verwijderd en wordt het bosplantsoen op een aantal plekken opener gemaakt zodat de sociale veiligheid verbetert. Ook wordt het voormalig pompstation De (roze) Tanker aangesloten op de riolering. Tot slot wordt de parkentree aan de kant van de Buiksloterdijk opnieuw ingericht en worden speelelementen geplaatst in het noordelijke deel van het terrein.