21 diner aan huis

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Een overgewaaide hype uit Amerika, zo noemden mijn man en ik de 21 diners. Nadat onze in Amsterdam studerende dochter meerdere 21 diners van studerende vriendinnen had meegemaakt en thuis kwam met de verhalen wisten we 1 ding zeker; zo idioot gaan wij niet doen.

Een diner aanbieden aan je kind van honderden euro’s, we zijn toch niet gek geworden? Stiekem hadden we ons wel al een beetje ingelezen en concludeerden we dat het een overdreven groot cadeau voor een 21 jarige zou zijn. Vele vriendinnen van onze dochters hadden ouders die kok in huren om een diner voor een knotsgekke meidengroep te koken.

Niets is te gek bij een 21 diner

Alles werd uit de kast gehaald, niets was de gek. Tenten met warmtekanonnen met in alle hoeken palmbomen, gouden stoelen en kandelaars tot aan het dak toe. Op de toetjes lag nog net geen bladgoud, maar er werden wijnen gedronken die wij niet wekelijks opentrekken.

Toen het moment naderde dat ook ons eigen dochter 21 werd, dachten we snel zelf het klusje even te klaren. We begonnen te oefenen met het maken van gerechten van Smulweb, maar of we dit durfden voort te zetten aan een grote groep meiden waren we niet zeker van. We hadden gelukkig nog tijd om te oefenen, bestek, servies, linnen, tafels, zilveren stoelen en kristallen wijnglazen werden alvast gehuurd.

Ook de inkoop van de wijnen ging voorspoedig. De mooiste Italiaanse wijnen werden door mijn dochter bij de lokale slijter besteld. Dit met de afspraak alles wat over zou blijven kon terug mits ongeopend. Een lastiger probleem was het maken van de gerechten. Soms oefenden we tot in de late uurtjes waarbij het plezier soms ver te zoeken was.

Thuiskok inhuren scheelt een hoop stress

Om de druk bij ons beiden weg te halen toch eens gekeken of een goedkope thuiskok of cateraar iets voor ons zou kunnen betekenen. Dit bleek een gouden zet, na enige offertes opgevraagd te hebben voor een thuiskok in Amsterdam , hebben we chef Klaas het diner voor mijn dochter haar 21 diner laten koken. Zelf hoefden we nergens naar om te kijken, Klaas regelde alles en dat scheelde veel stress.

Met onze zoon in de bediening en onze dochter met ervaring als gastvrouw werd het een geweldige avond. Het servies, bestek, glazen en het linnen had Klaas gewoon, maar afzeggen, daar waren we te laat voor. Daardoor werd het toch nog best een prijzige aangelegenheid. Dat de dames alle wijnen tot aan de bodem opdronken werkte ook niet kostprijs verlagend. Mocht onze jongste dochter ook gaan studeren dan besteden wij graag het koken weer uit aan een echte top chef.

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)