Cinekid verhuist naar Buikslotermeerplein

Algemeen
Pathé op het Buikslotermeerplein.
Pathé op het Buikslotermeerplein. (Foto: gemeente Amsterdam)

NOORD - ‘s Werelds grootste kinderfilm- en mediaplatform Cinekid opent de 35e editie van het festival op 13 oktober in Amsterdam-Noord. Cinekid verhuist dit jaar vanuit de oude locatie op het Westergasterrein naar Pathé Amsterdam-Noord op het Buikslotermeerplein.

Het Buikslotermeerplein is een dynamische omgeving met grote ambities om uit te groeien tot het cultuurplein van Noord. Stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk: “Dit is heel goed nieuws voor alle kinderen in Noord. De komst van Cinekid Festival op het Buikslotermeerplein is een eerste stap in het waarmaken van onze grote ambities voor dit cultuurplein. Hartelijk welkom aan het leukste kinderfilm- en mediafestival ter wereld.”

Herfstvakantie

Naast premières van (inter)nationale films en series is het Buikslotermeerplein met Cinekid van 13 tot 31 oktober ook dé plek om op ontdekking te gaan in het MediaLab. Er zijn dagelijks masterclasses, workshops, en zijn er tal van bijzondere activiteiten zoals meet & greets. Zo is er op het plein genoeg te doen in de herfstvakantie. Heleen Rouw, algemeen directeur Cinekid: “Wat een feest om het festival te openen op onze gloednieuwe hoofdlocatie in Amsterdam-Noord. We kijken er enorm naaruit om samen met alle kinderen in Amsterdam maar ook van Groningen tot Maastricht het 35e jaar Cinekid te vieren deze herfst!”