Amnesty houdt Ride for Rights

Algemeen
Poster van Maria met een regenboog-aureool, waarvan verspreiding leidde tot vervolging in Polen.
Poster van Maria met een regenboog-aureool, waarvan verspreiding leidde tot vervolging in Polen. (Foto: aangeleverd)

AMSTERDAM - In Polen worden LHBTI’ers steeds meer onderdrukt. Leden van de LHBTI+ gemeenschap worden weggezet als een bedreiging voor het traditionele gezin. Daarom organiseert Amnesty International 8 augustus de eerste Ride for Rights: een motortour door het centrum van Amsterdam om aandacht te vragen voor mensenrechtenschendingen in Polen.

De organisatie wil dat de situatie in Polen verandert en hoopt met de rijdende demonstratie een breed publiek te bereiken in de binnenstad van Amsterdam. “Ride for Rights verbindt motorrijders met toeschouwers en voorbijgangers”, aldus Sule Kara van de organisatie. “We hopen op veel aandacht. Wie kijkt er nu niet om naar een motorrijder?” De motortour is onderdeel van een campagne om de vervolging van drie vreedzame activistes te stoppen. Zij staan in Polen terecht voor het verspreiden van posters van de maagd Maria met een regenboog-aureool in de kleuren van de LHBTI+ vlag. Ze kunnen twee jaar cel krijgen voor hun actie. 

De Ride for Rights vindt plaats op zondag 8 augustus, de laatste dag van de Pride-week in Amsterdam, en start om 13.00 uur op de Dam.