Boosterprik zonder afspraak in de RAI

Algemeen
Zonder afspraak kan men vanaf zondag in de RAI de boosterprik halen.
Zonder afspraak kan men vanaf zondag in de RAI de boosterprik halen. ((Foto: Unsplash))

AMSTERDAM - Iedereen kan vanaf zondag 16 januari zonder afspraak in de RAI terecht voor de boosterprik. Al meer dan 280.000 inwoners van Amsterdam en Amstelland hebben een boosterprik gehaald. “De booster is een oppepper voor het afweersysteem, zodat men goed beschermd blijft tegen het coronavirus. De boosterprik werkt ook goed tegen de Omikron-variant”, aldus de gemeente.

De vaccinatielocatie in de RAI is geopend van 07.30 tot 21.30 uur. Iedereen kan zo langsgaan, vergeet alleen geen ID-bewijs en een mondkapje. De voorwaarden: 18 jaar of ouder is en minimaal 3 maanden geleden de laatste coronaprik gehad (en dus volledig gevaccineerd). Of het is minimaal 3 maanden na de laatste coronabesmetting. Er zit minimaal 2 weken tussen een eventuele griepprik en de coronaprik.

Bij de andere vaccinatielocaties van GGD Amsterdam kan men alleen op afspraak terecht voor de boosterprik. Lukt het niet om op korte termijn een afspraak te maken? Probeer het dan later nog een keer, of bel met de Landelijke Vaccinatielijn 0800 – 7070. Men kan op alle vaccinatielocaties van GGD Amsterdam wel zonder afspraak terecht voor de eerste of tweede prik. Meer informatie over de boosterprik vindt u op ggd.amsterdam.nl/boosterprik.