(Foto: Aangeleverd)

Step Right Up op de NDSM-werf

NOORD - Straattheater neemt in Nederland, maar een kleine plaats in in ons culturele bewustzijn. Terwijl juist straattheater een geweldige leerschool biedt voor jonge talenten, die door op straat te spelen kunnen experimenteren, directe interactie aan kunnen gaan met het publiek en getraind worden in het betrokken houden van toeschouwers.

Om meer speelmogelijkheden te bieden aan jong talent, verzorgt theatermaker én winnaar van de eerste NDSM Open Call, Pieter Post, met zijn Straattheater Instituut Nederland (SIN) het project Step Right Up. Tijdens 4 weekenden worden jonge makers uit de circus-, mime- en – theaterhoek uitgenodigd om hun voorstelling te tonen, waarbij ze in aanloop gecoached worden door Pieter Post. De aftrap van Step Right Up vindt plaats in het weekend van 3 4 mei. De overige weekenden vinden plaats op 18 19 mei, 1011 juli en ten slotte ook op 28 29 september tijdens een nieuwe editie van NDSM Open.

Meer speelmogelijkheden voor jong talent

Tijdens het eerste weekend worden optredens gegeven door formatie Troubamour. Zij presenteren try-outs van de voorstelling Groundless. Groundless is een fysieke straattheatervoorstelling over grenzen, grenzeloosheid en de drang naar begrenzing. Over jezelf aanpassen aan de ander en daarmee soms een stukje van jezelf kunnen verliezen. De vraag die centraal staat is: wat blijft er over van jezelf, van een groep, of zelfs van een land, als de grenzen vervagen? Ook speelt Mobil Casier de voorstelling B.V. Natuur. Is de natuur een ver van uw bed show? Geen probleem! B.V. Natuur komt met de oplossing. Een voorstelling vol pijnlijke slapstick, een onhandige samenwerking en een dansje tijdens het schaften. Natuur zonder vieze handen, lekker praktisch en met weinig kans op uitsterven.

Meer informatie

De voorstellingen vinden plaats tussen 13:00 en 18:00. Deze zijn gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden. Ook is er een terrasje waar eten en drinken te verkrijgen is, om tijdens de voorstelling van te genieten.

Meer berichten