Politie zoekt getuigen na mislukte overval op woning

Nieuws

NOORD - De politie onderzoekt een poging tot overval op maandagavond 19 november op een woning aan de Watergangseweg in Amsterdam-Noord. Daarbij raakte de 64-jarige bewoner gewond, nadat hij in gevecht raakte met drie verdachten.
Rond 18.50 uur ging de bel en deed de bewoner open. Hij stond direct oog in oog met een bewapende man. Er ontstond een handgemeen, waarbij het slachtoffer van achteren werd besprongen door nog twee daders. Hij kwam ten val en werd door het trio geschopt en geslagen. Toen zijn vriendin - die op het lawaai was afgekomen - gillend naar buiten liep, vluchtten de drie belagers. De verdachten renden volgens getuigen vanaf de Watergangseweg in de richting van het Buikslotermeerplein. Halverwege de Watergangseweg gingen ze de brug over via het Baanakkerspark in de richting van de Volendammerweg. De verdachten waren donker gekleed. Een van de mannen droeg een grijs trainingspak, een bodywarmer en een bivakmuts.
Direct werd door gewaarschuwde politieagenten een onderzoek in de directe omgeving ingesteld. Daarbij kregen zij ondersteuning van de politiehelikopter. De verdachten werd niet aangetroffen. De bewoner is ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. Wie iets heeft gezien of gehoord van dit incident of andere bruikbare informatie heeft over de drie in het donker geklede verdachten of hun vluchtwijze of -route vanaf de Volendammerweg wordt verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook, via M. 0800-7000.