Campagnevoerder uit Amsterdam-Noord op internationale gezondheidsconferentie in Amsterdam

  Nieuws
Ronald Gowkarran tijdens zijn presentatie. (Foto: ONE)
Ronald Gowkarran tijdens zijn presentatie. (Foto: ONE) (rodi.nl)

NOORD - Ronald Gowkarran, een lokale campagnevoerder uit Amsterdam-Noord, reisde naar een van de grootste internationale gezondheidsconferenties over aids en hiv. Daar verkeerde hij in het gezelschap van gerenommeerde experts, politici en zelfs Koninklijke gasten. Ronald vroeg hierbij specifiek aandacht voor mensen die in extreme armoede leven.
Ronald Gowkarran, 24 jaar, reisde naar de 2018 World AIDS Conference in Amsterdam als jeugdambassadeur voor de lobby- en campagneorganisatie ONE. Hij was op de conferentie om te onderstrepen dat het gevecht tegen hiv/aids nog niet gewonnen is, hoewel er grote vooruitgang is geboekt. De conferentie bracht een aantal van 's werelds experts op het gebied van de bestrijding van de ziekte samen. Ook politici van over de hele wereld waren aanwezig, inclusief de minister voor Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel, mevrouw Kaag, alsmede prinses Mabel en prins Harry van het Verenigd Koninkrijk.
Ronald zei over de conferentie: "Deelnemen aan deze grote conferentie over zo'n belangrijk onderwerp en de kans krijgen om mijn campagnevaardigheden te verbeteren, was een geweldige ervaring. Ik leerde ook dat, hoewel we al veel vooruitgang geboekt hebben in de strijd tegen aids, er nog heel veel te doen is voordat deze dodelijke ziekte helemaal verdwenen is."
Op de conferentie nam Ronald samen met andere activisten deel aan verschillende workshops en activiteiten om jonge mensen te inspireren ook actief te worden. Ook leidde hij samen met andere activisten een workshop van ONE. Tijdens deze workshop leerden zij anderen over hoe je een succesvolle campagne voert en hoe je bij beleidsmakers kunt lobbyen om meer in aidsprojecten te investeren. Het doel was te onderstrepen dat de strijd tegen aids nog niet is gewonnen en dat het daarom belangrijk is om in krachtige maatregelen te investeren.
Ronald werd geselecteerd om als jeugdambassadeur voor ONE naar deze conferentie te gaan. In het verleden heeft hij onder andere campagne gevoerd tijdens de groep van 7 (G7) en het Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD)-forum. De G7 is een intergouvernementeel forum van zeven vooraanstaande industriële staten en de Europese Unie, te weten: Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, de Verenigde Staten, Canada en de Europese Unie. OECD is een samenwerkingsverband van 36 landen om sociaal en economisch beleid te bespreken, bestuderen en coördineren. (Bron: Wikipedia)

Meer berichten