Wethouder deelt flyers uit op markt

  Nieuws
Op de Van de Pekmarkt wijst wethouder Marjolein Moorman Noorderlingen op extra's die de gemeente biedt. (Foto: Wendy Ruittemanz/RM)
Op de Van de Pekmarkt wijst wethouder Marjolein Moorman Noorderlingen op extra's die de gemeente biedt. (Foto: Wendy Ruittemanz/RM) (rodi.nl)

NOORD - Wethouder Marjolein Moorman ging afgelopen vrijdag Amsterdam-Noord in om de 'Pak je kans'-flyer te verspreiden. Op de Van de Pekmarkt wees zij de Noorderlingen op extra's die de gemeente biedt aan mensen met een krappe beurs. Verder bezocht zij het formulierencafé van de Academie van de Stad en maakte zij schuldhulpmaatjes bij Doras.
Helaas zijn er nog veel Amsterdammers die, ondanks dat zij er recht op hebben, geen gebruik maken van de extra’s die er zijn voor mensen met een laag inkomen. Dit zijn tegemoetkomingen zoals de stadspas, een scholierenvergoeding, een laptop of gratis OV voor ouderen. De gemeente Amsterdam wil met deze voorzieningen zo veel mogelijk mensen binnen de doelgroep bereiken, maar dit blijkt lastig. Sommige mensen weten de weg niet te vinden. Stadsdeel Noord heeft daarom een flyer gemaakt die onder alle huishoudens in Noord wordt verspreid. De flyer besteedt aandacht aan een aantal extra’s en maakt duidelijk waar ondersteuning voor kan worden aangevraagd. Door de flyer huis aan huis te verspreiden, kunnen bewoners ook elkaar wijzen op het bestaan van de regelingen.
In 2016 werd de flyer ook huis aan huis in heel Noord verspreid. Dit resulteerde in een vervijfvoudiging van het aantal aanmeldingen. Een mooi resultaat, waardoor meer mensen kunnen mee doen en minder mensen langs de zijlijn staan. Voor meer informatie over 'Pak je kans' zie www.amsterdam.nl/werk-inkomen/pak-je-kans/.

Meer berichten