Film voor het goede doel

  Nieuws

AMSTERDAM - In het Tuschinski theater in Amsterdam gaat 13 oktober om 18.15 uur de bijzondere film, Red Heart, Blank Face, volledig geschoten met een iPhone 7s, in première. Twee Australische filmmakers maakten een film over het vinden van de liefde als millenial. De opbrengst komt geheel ten goede aan De Regenboog Groep, een goed doel wat zich in Amsterdam inzet voor kwetsbare stadsgenoten.
De film volgt zestien millenials die ieder aan het daten zijn via Tinder en verkent zo de verschillende betekenissen van de liefde onder millenials. Wat gebeurt er als deze verschillende interpretaties van de liefde met elkaar botsen? De film geeft een unieke kijk op de ervaringen en de verhalen van het moderne daten en laat de kijker zelf beslissen of dit een positief of negatief effect heeft op de maatschappij. De film is geschreven en geregisseerd door de Australische filmmaker Samuel Sheffield. De cast en crew is een smeltkroes van nationaliteiten en representeert de diversiteit van Amsterdam. De film is een unieke meertalige speelfilm met aanstormend talent uit de hoofdstad.
De makers van de film hadden deze film niet kunnen maken zonder de vrijgevigheid van de Amsterdamse business- en kunstsector. Om deze reden willen zij wat terug geven aan de stad en de première gebruiken als liefdadigheidsevenement. In hun zoektocht naar een goed doel dat overeenkomt met de film thema's liefde en verbinding, kwamen ze terecht bij de Regenboog Groep en werd er een partnerschap gesloten. Voor meer informatie over de film en om de 'making of' videos te bekijken, ga naar www.redheartblankface.com.

Meer berichten