Opening nieuw schoolgebouw Hyperion Lyceum

  Nieuws
Officiële opening Hyperion Lyceum door Elly Loman, rector, Marjolein Moorman, wethouder Onderwijs, Ronald Wilcke, bestuurslid ROC van Amsterdam en leerlingen (Foto: Pim Ras Fotografie)
Officiële opening Hyperion Lyceum door Elly Loman, rector, Marjolein Moorman, wethouder Onderwijs, Ronald Wilcke, bestuurslid ROC van Amsterdam en leerlingen (Foto: Pim Ras Fotografie) (rodi.nl)

NOORD - Het Hyperion Lyceum in Amsterdam-Noord is afgelopen vrijdag officieel en feestelijk geopend. In het bijzijn van de leerlingen, hun ouders, medewerkers en andere genodigden bracht leerlinge Chelsey samen met het Hyperion-orkest een welkomstlied ten gehore. Na de speeches van rector Elly Loman, Marjolein Moorman, wethouder Onderwijs, en Ronald Wilcke, bestuurslid ROC van Amsterdam, was de eer aan zeven leerlingen om de glijbaan in de school officieel in gebruik te nemen.
Alle aanwezigen werden getrakteerd op een feestelijk programma met diverse activiteiten en rondleidingen om zo kennis te maken met het nieuwe schoolgebouw aan de Badhuiskade op Overhoeks. Bij de ontwikkeling van het Overhoeksgebied en het ontstaan van het Hyperion Lyceum zeven en een half jaar geleden, ontstonden de eerste ideeën om er een kavel te reserveren voor onderwijsbestemming. In het eerste jaar van de bestaansgeschiedenis van Hyperion Lyceum - met veertig leerlingen - waren ze te gast op de Buiksloterweg bij De nieuwe Havo. In het tweede jaar kregen ze tijdelijke nieuwbouw op de Tolhuisweg. Na drie jaar op de Tolhuisweg zijn ze verplaatst naar de Docklandsweg. Van daaruit hadden ze zicht op de bouw van het nieuwe schoolgebouw aan de Badhuiskade die startte in november 2016. Deze school staat op de één na laatste kavel in de zogenoemde strip gezien vanaf het IJ. .

Meer berichten