Getuigen gezocht van woningoverval Loenermark

  Nieuws

NOORD - Twee mannen hebben dinsdagavond 18 december een woning aan Loenermark in Amsterdam-Noord overvallen. De politie zoekt getuigen van deze overval. Rond 18.45 uur klopt iemand bij het 77-jarige slachtoffer aan.
Het slachtoffer is waakzaam en deed de voordeur een klein stukje open om te kijken wie daar staat. De deur wordt echter direct verder open geduwd en twee onbekende mannen kwamen de woning binnen. De mannen zochten naar waardevolle spullen en bedreigden het slachtoffer. Het slachtoffer was bang en heeft de mannen uiteindelijk gegeven wat ze wilden. Daarna verlieten de twee de woning weer. Het slachtoffer bleef geschrokken achter.
De signalementen van de twee mannen:
Man 1
- Ongeveer 1.80 meter lang;
- Tussen de 25 en 30 jaar oud;
- Getinte huidskleur.
Hij droeg ten tijde van de overval:
- Een zwarte pet;
- Een rode sjaal om zijn hals en over een deel van zijn gezicht;
- Een zwart, kort, glimmend jack;
- Een zwarte broek;
- Zwarte lederen handschoenen.

Man
2
- Ongeveer 1.70 tot 1.75 meter lang;
- Tussen de 25 tot 30 jaar oud;
- Lichte huidskleur.
Hij droeg ten tijde van de overval:
- Een zwart jack;
- Een zwarte broek;
- Zwarte lederen handschoenen.
De recherche onderzoekt de woningoverval en spreekt graag met getuigen die mogelijk meer weten over dit incident en/of (de vluchtroute) van de dader. De woning bevindt zich in een flat en de centrale toegangsdeur is niet vrij toegankelijk. Mogelijk dat iemand anders de mannen heeft binnen gelaten of dat zij met iemand mee zijn gelopen. Wie mogelijk iets heeft gezien of gehoord dat het onderzoek verder kan helpen kan contact opnemen via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Meer berichten