Vier het Leven zoekt vrijwilligers in heel Amsterdam

  Nieuws

NOORD - De landelijke stichting Vier het Leven organiseert ook in Amsterdam compleet verzorgde culturele uitjes voor ouderen die liever niet alleen uitgaan of dit niet meer zelfstandig kunnen. De stichting zorgt voor de gehele organisatie rondom het uitje: het entreekaartje, de consumpties, het vervoer en gezelschap. In Amsterdam werkt Vier het Leven hierbij al jaren nauw samen met het DeLaMar theater, Carré, de Meervaart en het Koninklijk Concertgebouw. Ook de wat kleinere podia, zoals De Omval in Diemen en het Zonnehuis in Amsterdam-Noord worden met veel plezier door Vier het Leven bezocht.
"Door de vergrijzing zijn er veel alleenstaande ouderen. Zij willen er dolgraag op uit, maar vinden het niet fijn alleen op pad te gaan", vertelt Saskia Eggermont van Vier het Leven in een toelichting. "Bovendien is er een groep die zich fysiek kwetsbaar voelt en daarom de deur liever niet uit gaat. Dankzij de inzet van onze vrijwilligers kunnen ouderen weer genieten van een mooie avond of middag uit. Iedereen vanaf 65 jaar is welkom als gast van Vier het Leven. De gemiddelde leeftijd van onze gasten ligt hoger, de meeste gasten zijn rond de 83 jaar. Ook ouderen die een rollator, stok of rolstoel gebruiken kunnen met Vier het Leven mee. De gasten worden persoonlijk begeleid door onze vrijwilligers, die met hun eigen auto maximaal drie gasten thuis ophalen".
Saskia Eggermont is coördinator Noord-Holland van de stichting. "We zien onze gasten genieten en dat is ook ons streven: mensen uit hun isolement halen, hen in contact brengen met elkaar en hen mooie culturele beleving laten ervaren. We bezorgen onze gasten hierbij graag een veilig, onbezorgd en blij gevoel. Om onze groeiende groep Amsterdamse gasten uit alle stadsdelen te kunnen begeleiden, zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met een vijfdeurs auto. Wij zoeken hulpvaardige, representatieve en stressbestendige Amsterdammers die zich willen inzetten om onze gasten een heerlijk uitje te bezorgen. Houdt u van theater en lijkt het u fijn om samen met onze gasten uit te gaan? Woont u in Amsterdam Noord, Zuid, Oost, West, Zuidoost en/of Diemen? En bent u in het bezit van een vijfdeursauto? Meldt u dan aan als vrijwilliger op onze website www.4hetleven.nl of via een email: info@4hetleven.nl."

Meer berichten