Zondagmiddag Live! bij Onder de Linden met Zagan Trio
Zondagmiddag Live! bij Onder de Linden met Zagan Trio (Foto: C. van Blitterswijk)

Zondagmiddag Live! bij Onder de Linden met Zagan Trio

  Cultuur

MIDDENBEEMSTER - Zondagmiddag Live! is inmiddels een succesformule gebleken, vooral door de steeds wisselende muziekstijlen. En dit keer is gekozen voor de Klezmermuziek. Klezmer is van oorsprong de muziek die gespeeld werd op Joodse bruiloften. In de jaren 70 van de vorige eeuw kwam deze stijl, terecht, meer onder de aandacht. Daarom is het podium van Onder de Linden zondag 17 februari om 15.00 uur vrijgemaakt voor het Zagan Trio.


Het Zagan trio bestaat uit drie orkestmusici. Tijdens een tournee in Polen, op een vrije middag, besloten zij eens wat uit te rusten van Symphonie Fantastique(Berlioz) en vrolijke Klezmermuziek te gaan spelen op het plein in het stadje Zagan. Dat ging best leuk, en er ontstond zowaar iets van een spontane muzikale connectie. Frija een eerste violiste, Antoon klarinettist, en Ernest Contrabassist nu op gitaar. Allen bleken zij een voorliefde te hebben voor Klezmer en volksmuziek. De verdiensten die middag waren net genoeg voor een biertje, maar het trio besloot wel vanaf dat moment vaker samen te gaan spelen. Zo raakte de naam van het stadje Zagan in polen als geboortestad aan hen drie verbonden.
Het trio schuwt het experiment niet. Zo worden de meer traditionele speelwijzen afgewisseld met improvisaties en cross overs met andere (wereld)muziek. Zowel vernieuwend als behoudend hopen de musici er toe bij te kunnen dragen dat deze mooie muziek eeuwig voort zal blijven leven.
De toegang is 9 euro en Onder de Linden bevindt zich aan Middenweg 150. Reserveren kan via www.onderdelindenbeemster.nl

Meer berichten