Snertwinterwandelen in Beemster

  Nieuws
Misschien krijgen wandelaars wel dit soort plaatjes te zien. (Foto: aangeleverd)
Misschien krijgen wandelaars wel dit soort plaatjes te zien. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO - Eetcafé Les Deux Ponts uit Oudendijk verzorgt zondagmiddag 21 januari een snertwinterwandeling. Misschien wel struinend door een winterlandschap en genietend van de oostenwind laat de gids de mooiste plekjes van de veenpolder Beetskoog en Werelderfgoed Beemster zien.
Wandelaars lopen over het nieuwe weilandpad van Oudendijk naar Beets met een trekpontje over de Waterling. Onderweg kijken deelnemers naar wintergasten, onder andere smienten, koperwieken, kramsvogels, wintertalingen, goudplevieren, zilverreigers en honderden kolganzen die in het Veenweidegebied de polder Beetskoog overwinteren. Het kan ook mooi zijn om de hazen van dichtbij te zien. Vervolgens loopt de groep door het dorpje Beets en langs het oudste stukje land, de Beemster veenpolder Kruisoord, vroeger een schiereilandje in het Beemstermeer, terug naar Oudendijk.
De organisatie tipt deelnemers om een kijker mee te nemen, warme, winddichte kleding te dragen en stevige, waterdichte wandelschoenen aan te trekken. De wandeling start zondagmiddag 21 januari om 13.30 uur bij Eetcafé Les Deux Ponts, Slimdijk 2 in Oudendijk. De lengte van de tocht is 8,4 kilometer en hij duurt 2,5 uur. De kosten zijn 3,50 euro per persoon en voor kinderen tot twaalf jaar 2 euro. Meer informatie is te verkrijgen via Les Deux Ponts, tel.: 0229-541275 / 06-53177593 of op de website: www.lesdeuxponts.nl. Ook kunnen belangstellenden bellen met Theo Neefjes van IVN Westfriesland via tel.: 0229-553183.

Meer berichten