60-jarig huwelijksjubileum echtpaar Beltz-Vermeire

  Nieuws
De zestig jaar getrouwden Hans Beltz, Riet Beltz-Vermeire met burgemeester Joyce van Beek. (Foto: Cees Bandt)
De zestig jaar getrouwden Hans Beltz, Riet Beltz-Vermeire met burgemeester Joyce van Beek. (Foto: Cees Bandt) (rodi.nl)

MIDDENBEEMSTER - Burgemeester Joyce van Beek van Beemster bracht 6 september een bezoek aan het echtpaar Belt-Vermeire dat dit jaar hun 60-jarig huwelijk viert.
Hans Beltz (83) uit Velsen-Noord en Riet Beltz-Vermeire (88) uit Hontenisse in Zeeuws-Vlaanderen ontmoetten elkaar in de zomer van 1954 tijdens een fietsvakantie in Utrecht. Na terugkomst thuis lag de eerste brief al na twee dagen in de bus en volgden er nog vele.
In het najaar van 1954 vertrok Riet naar Amsterdam waar ze snel een baan bij de Springstoffenfabriek kreeg. Hans ging in dienst bij de landmacht. Na hun trouwdag op 6 september 1958 bleven ze in Amsterdam wonen en kregen ze twee dochters en een zoon.
Het gezin verhuisde eind 1970 naar De Rijp waar ze tot 2008 hebben gewoond. Met de wens om gelijkvloers te gaan wonen is de huidige betrekking het Prinses Beatrixpark in Middenbeemster geworden. Rode draad in hun beider leven is hun gezin met inmiddels acht kleinkinderen en hard werken waarbij tevens het verenigingsleven onderdeel is geweest. Naast het 40-jarig dienstverband bij de PTT te Amsterdam vervulde Hans bijdragen in commissies en besturen. Riet was de spil van het opgroeiende gezin en deed naast haar verschillende banen werk voor de Welstandcommissie in De Rijp.
De grootste hobby van Riet is kleding (ver)maken met de naaimachine. Onder haar hand werden de drie trouwjurken voor haar dochters en schoondochter gemaakt. De grootste hobby van Hans was het verbouwen van het eigen huis en de huizen van hun kinderen, momenteel doet hij achter de computer veel genealogie-onderzoek. Het jaarlijkse hoogtepunt blijft het familieweekeinde waar ook de aanhang van de kleinkinderen bij aanschuift. Hans en Riet vieren hun diamanten bruiloft met hun gezin, kinderen, kleinkinderen en naaste vrienden in 't Beemster Spijshuis.

Meer berichten