Start Uit! aan het Marktplein met vuist omhoog - Culturele samenwerking Onder de Linden en De Keyserin

  Nieuws
Tribute To The Blues Band sluit de eerste Uit! aan het Marktplein swingend af. (Foto: Eva Former)
Tribute To The Blues Band sluit de eerste Uit! aan het Marktplein swingend af. (Foto: Eva Former) (rodi.nl)

MIDDENBEEMSTER - Zondagmiddag 30 september wordt de samenwerking tussen cultureel centrum Onder de Linden en De Beemster Keyser extra onderstreept met Uit! aan het Marktplein. Door de financiële klappen (geen financiële steun vanuit de gemeente) zijn de banden tussen beide organisaties nog meer versterkt en starten ze met de vuist fier omhoog het nieuwe culturele seizoen met Uit! aan het Marktplein.
"Want het mag niet stil worden in de Beemster", aldus woordvoerster Erika Nannings. "Uit! aan het Marktplein is een frisse theatrale en muzikale start van een nieuw cultureel seizoen. Ouwe rot in het vak Onder de Linden en nieuwkomer De Keyserin geven het doel, een vloeiende samensmelting tot een bruisend cultureel Marktplein, handen en voeten".

Proeven

Het zal duidelijk zijn dat de relatief kleine spelers op het culturele veld niet de luxe hebben om te wedijveren met de uitmarkten van grote theaters. Desalniettemin kan men met Uit! aan het Marktplein proeven aan wat er in Nederland, en met name in deze regio, geboden wordt aan cultuur. Uit! aan het Marktplein biedt zondagmiddag met drie zeer verschillende concerten een kleine afspiegeling.
Over de liefde

Het wordt een middag proeven van mooie, opzwepende, vileine, grappige, gekke muziek- en theateroptredens met achtereenvolgens Helen Botman (La Luna) en Peter van Vleuten, die prachtige songs en verhalen over de liefde brengen. Waar zijn die liefdesbrieven gebleven? Love Letters – Straight From The Heart staat in De Keyserin. In Theater Onder de Linden betreedt cabaretier Janneke de Bijl het podium. Zij geeft een inkijkje in het leven zoals het is. Of ze het publiek een spiegel voorhoudt, zien de bezoekers vanzelf wel.
Blueshits

De swingende en spectaculaire afsluiting is in handen van de Tribute To The Blues Band met blueshits van toen en nu. Daarna kan men na afloop gezellig napraten onder het genot van een lekkere kom soep met stokbrood. Gelegenheidsactrice, gastvrouw Marie, zal op haar eigen theatrale, hilarische wijze het publiek ontvangen en zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. Of niet.

De organisatie rept over een cultureel evenement om niet te missen. Kom in de stemming, maak een goede start van een nieuw cultureel seizoen aan het Marktplein in de Beemster. Het begint zondag 30 september om 14.00 uur, de deuren gaan open om 13.30 uur open. Kaarten à € 15,- (inclusief soep) zijn te bestellen via www.onderdelindenbeemster.nl

Meer berichten